Kokulu mum sevenler yanına bile yaklaşmayın! Mumu değil kendimizi yakıyormuşuz, zararlarını duyunca kaldırıp atacaksınız

Kokulu mum sevenler yanına bile yaklaşmayın! Mumu değil kendimizi yakıyormuşuz, zararlarını duyunca kaldırıp atacaksınız

Bazen dekoratif obje bazense güzel kokusu nedeniyle alınan mumlardaki gizli tehlike ortaya çıktı! Kokulu mum sevenler yanına bile yaklaşmayın! Aslında yanan mum değil, sizmişsiniz! Zararlarını duyunca kaldırıp atacaksınız...

Güzel kokusuyla, renkleriyle ve görüntüleriyle kokulu mumlar aslında göründükleri kadar masum değilmiş. Yapılan araştırmalara göre sağlığımız için potansiyel tehdit oluşturabilir. Bu dekoratif ürünler, içerdikleri bazı bileşenler nedeniyle vertigo, baş ağrısı, solunum sorunları gibi rahatsızlıklara yol açabilir.

BEYİN ÜZERİNDE ETKİLER YARATIYOR

Dekoratif Mum Çeşitleri - Dekoratif Mumlar - Mum Çeşitleri

Araştırmalara göre, birçok mumda bulunan parafin veya petrol bazlı balmumu, sağlık sorunlarına neden olabilecek tehlikeli bileşenleri içeriyor.

Kokulu mumların içinde bulunan yüksek konsantrasyonlardaki toluen, uzun süre maruz kalındığında sinir sistemi, solunum sistemi ve gelişmekte olan beyin üzerinde etkiler yaratabilir.

Bazı mumların renklendirilmesinde kullanılan boyalarda benzidin maddesi bulunabilir. Bu maddeyle temas, idrar kesesi kanseri gelişimi ile ilişkilendirilebilir.

Parafin mumların kullanılması özellikle endişe yaratabilir, çünkü dumanındaki maddelerin solunum yoluyla vücuda girmesi potansiyel risk taşır. Mumlardaki kimyasal maddeler ciltle temas veya solunum yoluyla irritasyona neden olabilir, hatta alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Alternatif olarak, soya ve balmumu mumları gibi doğal malzemelerden yapılan mumlar tercih edilebilir.

MUM KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT

Mum kullanımında odanın havalandırılması önemlidir ve özellikle küçük odalarda çok sayıda mum kullanımından kaçınılmalıdır.

Mum alırken içerik etiketini kontrol etmek, zararlı maddeler içeren ürünlerden kaçınmak için önemlidir.

Evde küçük çocuklar veya evcil hayvanlar varsa, mum kullanımı daha dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir.

Kokulu mumları kullanmadan önce içerdikleri maddeleri bilmek, evimizi süslerken sağlığımızı da korumamıza yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN