Koltuğunuzun altına kabartma tozu sürün mucizeye tanık olun! Bu basit yöntem hayatınızı kurtaracak

Koltuğunuzun altına kabartma tozu sürün mucizeye tanık olun! Bu basit yöntem hayatınızı kurtaracak

Koltuk altı tüylerini aldıktan sonra her zaman tam olarak memnun kalmayabiliriz çünkü bazen istemediğimiz koyu bir leke kalabilir. Koltuk altı bölgesinin beyazlamasını sağlamak için kullanabileceğimiz birçok ev yapımı çözüm vardır, aynı zamanda dirsekler ve dizler için de geçerlidir.

Yaz mevsimiyle birlikte, askılı üstler ve kolsuz bluzlar en popüler kıyafetler arasındadır. Bu nedenle, koltuk altı bölgesini tıraş etmeye büyük özen gösteririz, ancak bu işlem, hoş olmayan koyu lekelerin oluşumuna neden olabilir. Bu sorunun diğer nedeni, tüylerin batması olabilir. Ayrıca, melanin üretiminin artması nedeniyle hiperpigmentasyon meydana gelebilir. Son olarak, deodorantlardaki bazı kimyasal maddeler de koltuk altında bu hoş olmayan lekelerin oluşmasına yol açabilir. Ancak dirsekler veya dizler gibi diğer bölgeler de cildin daha koyu renkte olabilir. Bu, bu noktalarda dikkatlice yıkansa bile ölü hücre birikiminden kaynaklanır. Öyleyse, koltuk altı, dirsekler ve dizleri beyazlatmak için doğal yöntemleri keşfedelim.

Koltuk altı, dirsekler ve dizleri beyazlatmak ve açmak için kullanabileceğimiz ev yapımı çözümler şunlardır: şeker ve portakal kabuğu peelingleri

En ünlü doğal çözüm, karbonat ve limon karışımıdır, ancak mutfakta ve dolapta bulunan diğer malzemelerle de koyu lekelerin sorununu kolaylıkla çözebiliriz. Ayrıca, pahalı kozmetik mağazalarında hazır satılan peelinglere yüksek miktarlar ödememiz gerekmez, çünkü bunları kendi imkanlarımızla hazırlayabiliriz.

Şeker peelingi için, bir kahve fincanı esmer şeker ile 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağını karıştırmamız gerekmektedir. Koyu bölgelere serpip nazikçe masaj yapmak ve ardından durulamak yeterlidir. Bu uygulama haftada iki kez tekrarlanabilir.

Başka bir maliyetsiz çözüm, portakal kabuğu bazlı bir karışımdır. Bir portakal kabuğu temin edip güneşte veya fırında kurutmamız gerekmektedir. Daha sonra karıştırıcıya koyup içine bir yemek kaşığı süt ekleyerek bir hamur elde etmeliyiz. Ardından, koltuk altına, dirseklere veya dizlere uygulayıp on dakika boyunca nazikçe masaj yapmalı ve ardından durulamalıyız. Bu peeling haftada iki kez tekrarlanmalıdır.

Ev yapımı maskeler Peelinglerin yanı sıra, beyazlatıcı bir maske de hazırlayabiliriz. İlk tarif için, bir patatesin kabuğunu soyup ince ince doğramalıyız. Elde ettiğimiz püreyi beyazlatmak istediğimiz cilt bölgesine uygulayıp on dakika bekletip sonra durulamalıyız. Bu uygulamayı her gün tekrarlamalıyız. Çünkü patates, beyazlatıcı etkiye sahip enzimler içerir.

KENDİ MASKENİZİ YAPIN

Başka bir seçenek salatalık veya limon maskesidir. Birkaç dilim salatalık veya limonu ezdikten sonra ilgili bölgeye uygulayıp bekletip sonra durulamalıyız.

Ayrıca, zerdeçal bazlı bir maske hazırlayabiliriz. Bu baharatın içinde bulunan kurkuminin beyazlatıcı etkisi vardır. Birkaç yemek kaşığı toz zerdeçalı birkaç damla suyla karıştırarak yoğun bir hamur elde etmemiz yeterlidir. Koltuk altına uygulayabileceğimiz yarı yoğun bir hamur elde ettiğimizde on dakika bekletip sonra durulamalıyız.

Koltuk altını beyazlatmak için son doğal çözüm ise hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağına batırılmış bir makyaj pediyle koltuk altı bölgesini masaj yapmak, E vitamini açısından zengin olduğu için cildi beyazlatmaya yardımcı olabilir.

Cilde uygulanacak herhangi bir ürün için her zaman bir alerji testi yapmanızı öneririz. Özellikle hassas veya reaktif bir cilde sahipseniz bir dermatoloğa danışmanız önerilir.

Bu düşük maliyetli ve doğal çözümlerle koltuk altı, dirsekler ve dizleri beyazlatmak ve açmak için tüm yaz boyunca askılı elbiselere ve mini eteklere yeşil ışık yakabiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN