Komedi dizilerinin bir numaralı senaristi! Gülse Birsel meğer yıllardır o isimle evliymiş: Bir kez bile görülmediler!

Komedi dizilerinin bir numaralı senaristi! Gülse Birsel meğer yıllardır o isimle evliymiş: Bir kez bile görülmediler!

Gülse Birsel'in eşi de ünlüymüş! Avrupa Yakası ve Yalan Dünya gibi dizileriyle tanıdığımız ünlü senarist oyuncu ve yazar Gülse Birsel'in eşi ünlü bir gazeteci. Çift 24 yıldır beraber olmalarına rağmen ilişkilerini tamamen medyadan uzak yaşıyor ve her zaman ayrı ayrı kendi işleri doğrultusunda kamera karşısına çıkıyorlar. Bakın ünlü senaristin ünlü kocası kim?

GAG ve Avrupa Yakası ile hayatımıza giren ve ardından gelen komedi dizileri ve filmleriyle kendini ispatlamış bir isim Gülse Birsel... Hem oyunculuk hem de senaristliğiyle tanıdığımız komedyen aynı zamanda bir yazar. Ancak bu yönlerinin dışında özel hayatıyla ilgili pek bilinmeyen bir detay var. O da kiminle evli olduğu...

gulse2.jpg

Evet, komedi senaristi Gülse Birsel yıllardır evli. Hem de tanınan bir isimle. Kendisi gibi medya sektöründe yer alan eşi Gülse Birsel'den 11 yaş büyük.

Gülse Birsel'in eşi 90'lar ve 2000'lerin başında gazete ve televizyon haberciliğini yakından takip edenlerin iyi tanıdığı bir isim. Murat Birsel. O yıllarda medyada aktif rol alan Murat Birsel, gazetede köşe yazarlığı yapmasının yanı sıra ATV haber servisini kurucu ekibi içinde yer almasıyla da biliniyor.

24 yıldır evli olan çift asla kameraların karşısına beraber geçmiyor. Hatta hiç birlikte görünmüyorlar ama evlilikleri 24 yıldır istikrarla devam ediyor.

murat-gulse-birsel.jpg

Çift kameralar karşısına beraber çıkmadıkları için sadece havalimanında, cenazelerde ve benzeri durumlarda birlikte görülüyorlar.

Fransa'nın Cannes şehrinde Ayşe Arman aracılığıyla tanışan gazeteci ve televizyoncu Murat Birsel ile senarist ve oyuncu Gülse Birsel 1999 yılında evlendi.

Çiftin tanışmasına vesile olan Ayşe Arman'ın Gülse Birsel ile yaptığı bir röportajda ünlü senarist eşi Murat Birsel'den şöyle söz ediyor:

"Yaptığım her şeyde beni arkamdan iten, cesaretlendiren Murat aslında. Kendisiyle ve dünyayla bu kadar barışık bir adam azdır."

Arman'ın kendisinin zamanla eşinden daha ünlü olduğu için evde kavga çıkıp çıkmadığını sorması üzerine ise Gülse Birsel "Evde gerekli yere bile kavga çıkmıyor ki, böyle uyduruk şeylerden çıksın!" cevabını veriyor.

Aynı söyleşide Gülse Birsel şunları söylüyor: "Murat olmasaydı ben bir hiçtim! Şu an overlokçuluk ya da son ütücülük yapıyor olurdum! Zaten yazıları da, g.a.g. metinlerini de o yazıyor, ben imza atıyorum! Şaka yapmıyorum, böyle düşünen sivri zekalılar var. Ne yalan söyleyeyim, torpilli yazar olmak isterim. Kitap çıkalı 3 hafta oldu, Sabah'ta tek satır tanıtım çıkmadı. Üstelik ilk bir yıl yazılara para da vermediler. Bir yerde, ben onlara torpil yapıyorum!"

murat-birsel1.jpg

MURAT BİRSEL KİMDİR

Murat Birsel, 1960 yılında İzmir Karşıyaka’da dünyaya geldi. Babası hukuk profesörü, annesi mesleğini yapmasa da bir arkeologdu.

Babası yazar ve şair Salah Birsel'in kardeşiydi.

Ankara İlkokulu, Saint Joseph ve İzmir Atatürk Lisesi mezunu. 9 Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nün ilk mezunlarından biri oldu.

Murat Birsel, 1980 itibarıyla Yeni Asır Gazetesi’nde muhabirlikle meslek hayatına başladı.

1984-1987 yılları arasında University of North Texas’da Siyasal Bilimler Uluslararası İlişkiler dalında master yaptı.

1988-1991 yıllarında Dr. Adnan Kahveci‘nin danışmalığını ve TRT Genel Müdür Müşavirliği yaptı.

1990'ın ortalarına doğru Atv haber servisinin kurucu ekibinde yer aldı.

1991’de Sabah Gazetesi‘nin Haber Müdürü oldu. İstanbul’da kısa bir süre kaldı ve sonra tekrar Ankara’ya Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak döndü.

murat-birsel2.jpg

NTV'de yayın hayatına soktuğu kendi adına patentli “Gündemdekiler” programıyla tanındı. NTV'de "Murat Birsel'le 5 Çayı" adlı bir program da yaptı.

gulse.jpg

GÜLSE BİRSEL KİMDİR?

Gülse Birsel 11 Mart 1971'de İstanbul'da doğdu.

Adını annesinin ve babasının adlarının ilk hecelerinden alan Birsel'in babası Gültekin Şener avukat, annesi Semiha Şener ise ev hanımıdır. Gülse Birsel ailesinin üçüncü çocuğudur. Kendisinden on beş yaş büyük Bozkurt adlı bir ağabeyi ve on üç yaş büyük Dilek adlı bir ablası vardır.

Ailesinin kökleri Uşak'tan Ordu'ya, Muş Varto'nun Çerkes köylerinden İstanbul'​un Beyazıt semtine uzanır.

Evlenmeden önceki soyadı Şener olan Gülse Birsel, Murat Birsel ile Ağustos 1999'da evlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN