Koreliler’in güzellik sırrı çok basitmiş! 1 hafta aralıksız uygulayın… ne sivilce ne leke

Koreliler’in güzellik sırrı çok basitmiş! 1 hafta aralıksız uygulayın… ne sivilce ne leke

Cildi bebek gibi olsun isteyenler buraya! Ciltlerine hayran olunan Korelilerin güzellik sırrı meğer çok basitmiş. Bu yöntemi 1 hafta aralıksız uygulayınca mucizevi bir sonuçla karşılaşıyorsunuz. Özellikle de sivilce ve lekelerden şikayetçi olanlar için en kolay çözüm bu yöntemde. İşte detaylar…

Özellikle de ergenlik döneminde ortaya çıkan cilt sorunları bazen yaş aldıkça cilde oturuyor ve kurtulması zor bir hal alıyor. Tıkanan gözenekler, lekeler, sebum dengesizliğinden kaynaklanan cilt yağlanması ve daha onlarca cilt sorunu bazı durumlarda psikolojik sorunlara bile neden oluyor.

Cilt bakımına ve güzelliğine önem veren kişiler genelde Korelilerin ciltlerine hayran kalıyor. Peki Korelilerin cildi nasıl bu kadar pürüzsüz ve bebek gibi oluyor? Aslında kullandıkları yöntem o kadar basitmiş ki kısa süre içinde ne leke kalıyor ne de sivilce…

siviilce.jpg

Sivilceler, genelde cildin fazla yağlı olmasından ve yeterli kadar temizlenmemesinden ortaya çıkıyor. Öte yandan hormon bozuklukları da sivilce oluşumuna neden olabiliyor. Cilde uygulanan yanlış yöntemler ise bu sorunların artmasına, gözeneklerin tıkanmasına ve kötü bir görüntüye yol açıyor. Eğer siz de sivilce görünümünden ve lekelerden şikayetçi iseniz aynı zamanda da ilaçlı tedavilere bulaşmak istemiyorsanız bu yöntem tam size göre.

1 HAFTADA LEKELERDEN VE SİVİLCELERDEN KURTULUN

Cilt sağlığını olumsuz etkileyen sivilcelerden kurtulmak aslında çok zor bir durum değil. Doğru cilt bakımı ve sağlıklı beslenme ile hem sivilcelerden hem de lekelerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Sivilcelerinizi azaltmak için doğru adımları izlediğiniz takdirde kısa süre içinde hepsini def edebilirsiniz.

sivilce2.jpg

CİLDİ DOĞRU İYİLEŞTİRME YÖNTEMLERİ

  • İlk olarak cildinizi düzenli şekilde temizlemelisiniz. Özellikle de gün içinde sürdüğünüz güneş kremi kalıntılarından ve dışarıdan gelen toz ve kirden arındırmanız gerekmektedir. Bunun içinde cildinizi kurutmadan çift aşamalı temizlik uygulamalısınız. İlk aşamada yağ bazlı bir temizleyici ile ardından da su bazlı temizleyici ile tüm kirleri cildinizden atmalısınız.
  • Cildinizi temizlerken tahriş edici, sert uygulamalardan kaçınmalısınız.
  • Cilt temizliğinden sonra en önemli aşamalardan biri de cildi düzenli olarak nemlendirmektir. Bunu da komedojenik olmayan nemlendirici kremlerle sağlayabilirsiniz.
  • Öte yandan bol su tüketimi de cilt için oldukça önemli bir adımdır.
  • Cildinize sürekli dokunmamalısınız. Cilde sık sık dokunmak sivilcelerin dağılmasına neden olur.
  • En önemlisi ise iltihaplı sivilcelerinizi kesinlikle sıkmaya çalışmayın. Bu durum kalıcı lekelere, hasarlara neden olabilir.

sivilce3.jpg

SİVİLCELERE KARŞI BALLI MASKE

Malzemeler:

1 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı tarçın

Yarım limonun suyu.

Yapılışı:

Bir kaseye balı ekleyin.

Tarçını balın üzerine serpin.

Limonun suyunu sıkarak karışıma ekleyin.

Malzemeleri iyice karıştırın, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Kullanımı:

  • İlk olarak cildinizi temizleyerek kurulamanız gerekmektedir.
  • Daha sonra hazırladığınız ballı maskeyi nazik hareketlerle cildinize sürmelisiniz. Maskeyi sivilceli bölgelere daha fazla uygulayabilirsiniz.
  • Cildinize uyguladığınız maskeyi 15-20 dakika cildinizde bekletmeli ve ardından ılık su ile durulamalısınız.
  • Maskeyi çıkardıktan sonra cildinize uyumlu bir nemlendirici krem sürerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

sivilce4.jpg

KİL MASKESİ İLE KOMEDONLARDAN KURTULUN

Malzemeler:

1 yemek kaşığı kil

1 çay kaşığı elma sirkesi

Birkaç damla çay ağacı yağı (isteğe bağlı).

Yapılışı:

Kili bir kaseye koyun.

Elma sirkesini kile ekleyin ve karıştırın. Kıvamı ayarlamak için gerektiğinde daha fazla elma sirkesi veya su ekleyebilirsiniz. Kıvamı yüzünüze uygulamaya uygun bir macun kıvamına getirin.

sivilce5.jpg

PARLAK BİR CİLT İÇİN ZERDEÇALLI YÜZ MASKESİ

Zerdeçal insan vücuduna olan faydaları ile bilinmektedir. Zerdeçalın en önemli etkilerinden biri de cilde verdi bebeksi histir. İçerisinde bulunan antienflamatuar, antiseptik ve antioksidan özellikler cilt sağlığı için oldukça önemlidir.

Zerdeçalı maske olarak kullanmak için yarım fincan nohut unu ve 2 çay kaşığı zerdeçal tozu ve badem yağını karıştırın ve bir macun yapmak için suyla birleştirin.

Elde ettiğiniz bu karışımı cildinizde 5 dakika bekleterek soğuk su yardımı ile durulamanız gerekmektedir.

YAĞLI CİLTLER İÇİN YOĞURT MASKESİ

Bakteri oluşumunu engelleyen yoğurt, cilde de oldukça iyi gelmektedir. 1 tatlı kaşığı mayayı az miktarda sade yoğurtla birleştirip karıştırarak maske elde edebilirsiniz. Bu maskeyi cildinize uygulayarak 15-20 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulamanız yeterli olacaktır. Lakin duruladıktan sonra nemlendirmeyi unutmamalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN