Kral Charles'ın 'koruyucusu' Prens George oldu

Kral Charles'ın 'koruyucusu' Prens George oldu

İngiltere Kralı Charles'ın 6 Mayıs'ta yapılacak taç giyme töreninde, Veliaht Prens William ve Prenses Catherine'in en büyük çocuğu olan 9 yaşındaki Prens George'a dikkat çeken bir görev verildi. Prens, dedesinin "koruyucusu" olduğunun sembolü olan tören kılıcını taşıyacak. Öte yandan, Kral'ın ABD'de yaşayan küçük oğlu Prens Harry, törene eşi Meghan Markle ve çocukları olmadan katılacak.

Geçtiğimiz eylül ayında hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in ardından Birleşik Krallık'ın yeni monarkı olan Kral III. Charles, 6 Mayıs'ta Westminster Abbey'de düzenlenecek bir törenle taç giyecek. İngiltere, 70 yıl sonra ilk kez bir taç giyme töreni görmenin heyecanını yaşarken, hem tören alanında hem ülke sokaklarında hazırlıklar sürüyor.

Daha önce Kral Charles'ın torunu Prens George'un dedesinin taç giyme töreni sırasında kralın Sembolik Yaveri görevini yürüten sekiz kişiden biri olacağı açıklanmıştı. Törende kralın cübbesini taşıma görevini üstlenecek olan 9 yaşındaki Prens George'un bir başka görevinin daha olduğu ortaya çıktı. Taht sırasında ikinci olan Prens George, dedesinin "koruyucusu" görevini üstlenmesinin geleneksel bir temsili olarak tören kılıcı da taşıyacak.

PRENS VE PRENSES 'ÇOK HEYECANLI'

NTV'de yer alan habere göre; Galler Prensi William ve Prenses Catherine'in ise büyük oğullarının kralın Sembolik Yaveri rolünü üstlenmesinden dolayı "çok heyecanlı ve mutlu" olduğu belirtildi.

Prens George'un yanı sıra Prens William ve Prenses Catherine'in diğer çocukları Prenses Charlotte ve Prens Louis de 6 Mayıs'taki taç giyme töreninde yer alacak. Üç kardeş, ebeveynleri ile birlikte geçit töreninde Kral Charles ve Kraliçe Camilla'nın arkasındaki arabada oturacak.

Westminster Abbey'deki geçit töreninde beklenen diğer kraliyet mensupları, Prenses Anne ve kocası Koramiral Sir Tim Laurence, Edinburgh Dükü Prens Edward ve Wessex Kontesi Sophie, Kent Dükü Prens Edward ve kız kardeşi Prenses Alexandra olacak.

PRENS HARRY YALNIZ GELİYOR

Diğer yandan, kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden ayrılarak ABD'ye yerleşen ve İngiltere'de artık hoş karşılanmayan Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin, Kral Charles'ın mayısta düzenlenecek olan taç giyme törenine katılıp katılmayacağı merak konusuydu. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada Prens Harry'nin törene tek başına katılacağı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN