Küçücük dükkanı işletirken fabrikatör oldu! Şimdi yurtdışına satış için hazırlanıyor: O dükkanı bakın nasıl fabrikaya çevirmiş?

Küçücük dükkanı işletirken fabrikatör oldu! Şimdi yurtdışına satış için hazırlanıyor: O dükkanı bakın nasıl fabrikaya çevirmiş?

Antalya'da babasının ahşap torna dükkanında çıraklık yapıp daha sonra kalpağı yükselen ve aldığı eğitimler sonrasında babasından devraldığı küçük dükkanla resmen fabrikatör olan vatandaş, şimdi yurt dışına satış için hazırlık yapıyor. Babasından devraldığı dükkanını ise nasıl fabrikaya çevirdiğini tek tek anlattı…

Nuri Çıngı, çocuk yaşlarda babasının ahşap torna dükkanında çıraklık yapmaya başladı. Çıraklıktan sonra burada kalfalık yapan ve meslek lisesinde bu işle alakalı eğitim alan vatandaş, babasının küçük dükkanını devraldı ve kardeşlerini de desteğiyle resmen bir fabrikaya dönüştürdü. Şimdilerde ise 120 kişinin istihdam ettiği bu fabrikada önemli işlere imza atıyor.

yeni-proje-13.jpg

DÜKKAN SAYISINI HER GEÇEN GÜN ARTIRDI

Nuri Çıngı, babasından devraldığı Sanayi Sitesi’ndeki dükkanların sayısını önce ikiye sonra üçe çıkararak kardeşleri Baki ve Zafer Çıngı ile 5 yıl önce Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ÇNG Mobilya Fabrikası'nı kurdu.

Küçük bir atölyede başlayan bu macera fabrika körlüğe kadar gitti. Bu başarıya imza atan Çıngı, geçtiği yollardan söz ederek meslek lisesinin hayatına oldukça önemli bir katkı sağladığını ve girişimci olmasında büyük bir rol oynadığını açıkladı.

Lise çağına gelince babasının "Bu işi yapacaksanız okuluna da gitmeniz lazım." dediğini belirten Çıngı, okula giderken babasının yanında çıraklık yaptığını ifade etti. Daha sonra meslek lisesinde mobilya sektörünün önemini daha iyi anlayan Çıngı, mezun olur olmaz babasının işini büyütmek için adım attı.

yeni-proje-12-002.jpg

ÖNCE KERESTE İŞİNE BAŞLADI

Yaptığı iş ile alakalı sürekli araştırmalar yaptığını söyleyen Çıngı, kereste ticaretine atıldığını ifade ederek, "Antalya nemli olduğu için keresteleri kurutmak gerekiyordu. Kuracağımız fırın için kredi arayışlarına girdik. 1996-97 yıllarında 'Anadolu Kaplanları' diye bir kredi çıktı. Türkiye'de ilk 5'teydik krediyi alan. Kredi ile Antalya'ya ilk kereste kurutma fırınını kurduk" dedi.

Sonraki süreçte kereste işinin yavaşladığını ve kendilerinin mobilya sektörüne ağırlık vermeye başladıklarını ifade eden Çıngı, işler büyümeye başlayınca kardeşlerinin de işe dahil olduğunu söyleyerek, "Sanayi Sitesi'ndeki dükkanlar yetmeyince OSB'de bir fabrika kurduk. 10 kişiyle geldiğimiz bu fabrikada büyüdük. 120 kişiye istihdam sağlıyoruz. İki makineyle geldik, makine sayısını beşe çıkardık. Yüksek teknolojili makinelere döndük" diye konuştu.

yeni-proje-11-002.jpg

ŞİMDİ DE İHRACATA BAŞLIYORLAR

Yıllar içerisinde işlerini düzene koyan ve her geçen gün üzerine katarak ilerleyen kardeşler ihracat çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ifade etti. Çıngı, İstanbul'da gerçekleştirilen banyo fuarına katıldıklarını ve burada 3-4 ülkeden alıcı ile ihracat görüşmeleri yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda 2.024 yılının ortasında yurtdışı satışlarına başlayacaklarını açıklayan Çıngı, yıllar boyu birçok engelle karşı karşıya kaldıklarını lakin bunların hepsini aştıklarını ifade etti.

yeni-proje-10-002.jpg

Meslek lisesinin kendisine önemli kazanımlar sağladığını ifade eden Çıngı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda fabrikada çalıştırmak için meslek lisesi mezunlarını arıyoruz. Çocuklara tavsiyem, düz liseyi tercih edeceklerine meslek liselerine gitsinler. Gelsinler bizimle çalışsınlar, meslek lisesi mezunlarının yolu daha açık. Biz oradan geldik, girişimci olduk. Şu anda meslek liselerindeki makineler çok iyi, bizim zamanımızda bunlar yoktu. Devlet teknolojik olarak de destek veriyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN