Küflenen peynirler tarihe karışacak! ‘Peynirim hemen küfleniyor’ diyenler bunu deniyor: Bu yöntem dayanma süresini uzatıyor

Küflenen peynirler tarihe karışacak! ‘Peynirim hemen küfleniyor’ diyenler bunu deniyor: Bu yöntem dayanma süresini uzatıyor

Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan peynirler, buzdolabında saklansa dahi kısa süre içerisinde küflenebiliyor. Lakin bu yöntem sayesinde küflenmiş peynirler artık tarihe karışacak. İşte peynirlerin dayanma süresini uzatan o tüyo…

Süt ürünleri arasında yer alan ve oldukça sağlıklı besinler olan peynirler, her ne kadar buzdolabında saklansa da zaman içerisinde küflenip çürüyebiliyor. Lakin bazı ufak püf noktalarla buzdolabında saklanan peynirlerin küflenmesinin önüne geçilebilir. Bu yöntemler peynirin daha uzun süre dayanmasına yardımcı oluyor.

yeni-proje-14.jpg

TUZLU SU ÖMRÜNÜ UZATIYOR

Peynirinin küflenme den daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız ilk olarak saklama kabınızı tuzlu su ile silip temizleyerek peynirlerini bu şekilde muhafaza etmeyi deneyebilirsiniz. Tuzlu su ile temizlenmiş saklama kabında tutulan peynirler daha uzun dayanıyor.

yeni-proje-15.jpg

KÜP ŞEKER YÖNTEMİ

Peynirinizin daha uzun dayanmasını istiyorsanız peynir sakladığınız kabın içerisine bir adet küp şeker koyabilirsiniz. Kaba koyduğunuz bu küp şeker peynirin içindeki rutubeti emerek taze kalmasına yardımcı olacaktır.

yeni-proje-16.jpg

KAPLARIN HAVA ALMAMASINA DİKKAT EDİN

Peynirin daha uzun dayanmasına yardımcı olan bir diğer yöntem ise hava almayan kaplar kullanmaktır. Peynir hava ile temas ettiği takdirde daha hızlı kurur ve daha çabuk küflenir. Dolayısıyla streç film ya da vakumlu ambalaj kullanmak peynirin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN