Kullandığınız limona kürdan geçirin mucizeye tanık olun! Denenmiş ve pratik yöntem sizi büyük israftan kurtaracak

Kullandığınız limona kürdan geçirin mucizeye tanık olun! Denenmiş ve pratik yöntem sizi büyük israftan kurtaracak

Yemeklerde, salatalarda ve mezelerde sıklıkla kullandığımız limon mutfakların vazgeçilmez ürünlerin başında gelmekte. Birçok faydası bulunan limon çabuk bozulabilen veya hemen kuruyabilen bir ürün. Malum artan gıda fiyatları sonrası limonunda kilosu zamlandı. Tasarruf yapmak isteyenlere öyle bir pratik bilgi vereceğiz ki limonlarınızı boş yere çöpe atmayacaksınız. Tek kürdan ile bahçeden yeni toplamış limon hissiyatı alacaksınız. İşte sizi büyük israftan kurtaracak o basit yöntem...

Limonun faydaları saymakla bitmiyor. Her derde şifa olan limon salatalarda, yemeklerde ve mezelerde sürekli kullanılan ürünlerin başında gelmekte. Artan gıda fiyatlarından nasibini alan limonun fiyatı oldukça arttı. Cebinizden tasarruf yapmak istiyorsanız mutlaka bu pratik yöntemi denemelisiniz. Tek kürdan ile büyük israftan kurtulacaksınız. Kimse bilmiyor ancak bu yöntem sayesinde hem sağlıklı ürün tüketeceksiniz hem de paranız cebinizde kalacak. İşte detaylar...

BÜYÜK İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİN

Diyetisyenler tarafından sık sık önerilen limonun faydaları saymakla bitmiyor. Hem vitamin deposu olan hem de cayır cayır yağ yakan limon çabuk bozulabilen aynı zamanda hemen kuruyabilen bir gıda ürünüdür. Genelde salatalara limon sıkmak için ikiye böleriz ve bir tarafını sıkarız. Diğer yarımını ise olduğu gibi dolaba atarız. Bu da aslında limonun kurumasına ve bozulmasına neden olur. Bu büyük israfın önüne geçmek istiyorsanız mutlaka bunu deneyin.

KÜRDAN YARDIMIYLA İKİSİNİ BİRLEŞTİRİN

Salatalara ya da yemeklere limon sıkmak için bıçakla ikiye böleriz. Yarısını sıkar ve diğer sıkılmamış yarısını olduğu gibi dolaba koyarız. Bu da limonun kurumasına ve bozulmasına neden olur. Bu durumdan kurtulmak için ise mutlaka kürdan kullanın. Sıktığınız limonu çöpe atmayın ve diğer limon yarımı ile birleştirin. Ardından bir kürdan yardımıyla iki yarımı birleştirip dolaba koyun. Bu sayede limonunuz ne kuruyacak ne de bozulacak.

kjkj-1.jpg

LİMONUN FAYDALARI NELER?

1- KALP KRİZİ RİSKİNİ DÜŞÜRÜR

Bir adedinde 31 mg C vitamini bulunur. Bu, günlük olarak alınması gereken C vitamininin yüzde 51’idir.Yapılan araştırmalara göre, C vitamini sayesinde dokulara esneklik sağlayan kolajen üretimini uyararak damar sertleşmesinin önüne geçer. İçerdiği antioksidanlar sayesinde damarlarda biriken, tıkanıklığa yol açan serbest radikalleri uzaklaştırarak kalp krizi ve felç riskini azaltır. Kalbin korunmasında rolü olan bir diğer madde ise liflerdir. Limon, lif açısından da oldukça zengindir. Bu içerikleri sayesinde kalbi korumada destekçi olurken kandaki kolesterol seviyesinin dengelenmesine de yardımcı olur.

2- BÖBREK TAŞLARINI ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUR

Çok yaygın olarak görülen tekrar tekrar karşılaşılabilen bir sağlık sorunu olan böbrek taşı vücuttaki sitrik asit seviyesinin artmasıyla önlenebilir. Sitrik asit, idrar hacmini ve idrar pH’ını artırarak vücutta böbrek taşının oluşmayacağı bir ortam yaratabilir.

kjkjkj.jpg

3- KANSIZLIK SORUNUNUN ÖNÜNE GEÇER

Bağırsaklar demiri et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay alır. Yeterli demir emilimi olmadığında vücuttaki demir seviyesi düşerek kansızlığa neden olabilir. İçeriğindeki demirin yanı sıra bitkisel besinlerin demir emilimini artırması sayesinde kansızlığı önler.

4- EKLEM İLTİHAPLARINA İYİ GELİR

Limonda bulunan antioksidanlar, eklemlerde iltihap birikmesi olan artritin neden olduğu eklem iltihaplanması ve eklem bölgelerindeki şişliği azaltmak için kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN