Kullanılmış poşeti sakın çöpe atmayın! Poşeti çaydanlığınıza sürün mucizeye tanık olun

Kullanılmış poşeti sakın çöpe atmayın! Poşeti çaydanlığınıza sürün mucizeye tanık olun

Çay tiryakileri bu haberle bayram edecek. Ülkemizde çay tüketimi oldukça fazla ve her gün mutlaka mutfaklarda çay demlenir. Ne kadar fazla çay demlersek çaydanlığınız o kadar yıpranır ve yanar. Oluşan bu yanıklar leke olarak kalır, kolay kolay geçmez. Ev hanımları bu durumlarda bu çaydanlıkları bir daha kullanmaz ve yenisi alır. Ancak artık bir çaydanlık almak bile lüks oldu. Size vereceğimiz bu basit yöntem ile çaydanlığınız pırıl pırıl olacak. İşte hayatınızı kolaylaştıracak o yöntem...

Ev hanımlarının en şikayetçi olduğu durumlardan biri yanmış çaydanlıklar. Ülkemizde her gün mutlaka çay demlenir ve sıklıkla tüketilir. Bir zaman sonra çaydanlıklarda kararma ve çayda tat değişikliğine neden olur. Bu durumda genelde yanmış çaydanlıklar çöpe atılır ve yenisi alınır. Ancak bu yöntem ile yanmış çaydanlık derdinden kolayca kurtulacaksınız. Bunu duyunca kullandığınız poşetleri bir daha çöpe atmayacaksınız. Bu yöntemi kimse bilmiyor, çaydanlıklarınız pırıl pırıl olacak. Hem cebiniz kara edecek hem de yanmış lekelerden kurtulacaksınız. İşte o mucizevi yöntem...

YANMIŞ ÇAYDANLIK NASIL TEMİZLENİR?

Çoğu kişi çay tüketmeyi sever ve günün her anında çay içmek ister. Toplumumuzda yaygın olan bu özellik bazen başımıza dert olabilir. Çok tükettiğimiz çayı demlemek için kullandığımız çaydanlıklar, çoğu mutfak eşyasına göre daha çabuk eskir. Bazen ocakta unuturuz ya da kullanıkca yakarız. Bu yanma lekeleri kolay kolay geçmez ve çayın tadının değişmesine neden olur. Sizde bu durumdan şikayetçiyseniz bu pratik bilgi tam size göre. Tüm ev hanımlarının sorduğu 'Yanmış çaydanlık nasıl temizlenir?' sorusuna en kolay çözümle cevap veriyoruz.

KULLANILMIŞ POŞETLERİ SAKIN ÇÖPE ATMAYIN

Yanık lekeleri kolay kolay geçmez. Bundan dolayı ev hanımları yanmış çaydanlıkları ya çöpe atar ya da eskiciye satar. Yeni çaydanlık almak ise günümüzde oldukça pahalı bir hale gelmiş durumda. Bu yöntem ile paranız cebinizde kalacak. Bu pratik bilgiyi duyunca kullandığınız poşetleri bir daha çöpe atmayacaksınız. Poşeti çaydanlığınıza sürün mucizeye tanık olun!

ÇAYDANLIĞINIZ PIRIL PIRIL OLACAK

Hazırsanız herkesin merak ettiği yöntemi açıklıyoruz. İlk olarak kullandığınız bir poşeti alın ve üzerine sıvı bulaşık deterjanı ve bulaşık makinesi için kullanılan parlatıcı dökün. Daha sonra bunları poşeti elinizle çitileyerek deterjanların birbirine karışmasını sağlayın. Ardından poşeti kirlenmiş çaydanlığınızın dış yüzeyine iyice bastırarak sürün ve durulayın. Çaydanlığınızın yeni gibi pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

gkliii.jpg

ÇAYDANLIK TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

Peki çaydanlık lekeleri başka hangi yollarla temizlenir? Sizler için bu yöntemleri de araştırdık. İşte çaydanlık temizlemenin püf noktaları;

SİRKE İLE ÇAYDANLIK TEMİZLEME

Sirke ile çaydanlık temizliği, çaydanlıkta çıkmayan kalıcı lekeler için oldukça etkili bir yöntemdir. Yarım çay bardağı sirke ve 1 bardak suyu demliğe aktarın. Çaydanlığı ocağa koyun ve karışımı kaynatın. Kaynayan karışım demlikteki kirecin çoğunu çözecek, geri kalanı yumuşadıkça çok daha kolay çıkacaktır. Kaynayan bu karışımı içine dökün. Ardından kalan kireçli alanları temizleme fırçası veya bulaşık süngeri ile ovalayarak temizleyin.

kmgfgfgf-79.jpg

ÇAYDANLIK NASIL PARLATILIR?

Bir kaseye sirke ve kabartma tozu ekleyin. Macun kıvamındaki karışımı bir sünger veya bez yardımıyla demliğin dış yüzeyine sürün. Çaydanlığınızın rengi çok soluksa veya çok lekeliyse bu karışımı bir süre çaydanlığın üzerinde bırakın. Çaydanlığınızı duruladıktan sonra çok özlediğiniz o parlak ve estetik görünüme kavuşacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN