Kurban öncesi deneyin! Körelmiş bıçakları jilet yapan yöntem: Aşçı bıçakları gibi patır patır kesiyor

Kurban öncesi deneyin! Körelmiş bıçakları jilet yapan yöntem: Aşçı bıçakları gibi patır patır kesiyor

Kurban Bayramı'ndan önce mutlaka deneyin! Körelmiş bıçaklarınız jilet gibi keskin olacak! Aşçı bıçakları gibi patır patır kesecek...

Bıçaklar, mutfakta en çok kullandığımız araçlardır ve bakımları yapılmadığında verimlerini kaybederler. Körelmiş bir bıçak, yemek hazırlarken zorluk yaratabilir ve hatta tehlikeli olabilir. Bu nedenle, bıçaklarınızın her zaman keskin olmasına özen göstermeniz önemlidir. Mutfaktaki işlerinizi kolaylaştırmak için körelmiş bıçakları çöpe atmak yerine, onları ilk günkü kadar keskin hale getirecek bazı bileme yöntemlerini denemelisiniz.

EN ETKİLİ BIÇAK BİLEME YÖNTEMLERİ

bicak-bileme-2.webp

Çift bıçak yöntemi

En bilinen bıçak bileme yöntemlerinden biri olan çift bıçak yöntemi, iki bıçağı birbirine sürterek körelmiş olanı keskinleştirmeyi içerir. Bu yöntem oldukça pratik ve etkilidir, ancak aynı zamanda dikkat gerektirir. Bıçakları birbirine sürterken çok dikkatli olmalı ve güvenliğinizi ön planda tutmalısınız.

Bıçak bileme taşı

Körelmiş bıçakları keskinleştirmenin en kolay ve güvenli yollarından biri, bıçak bileme taşı kullanmaktır. Her yerde bulabileceğiniz bileme taşını kullanarak bıçaklarınızı hızlıca keskinleştirebilirsiniz. Bıçağı, bileme taşına ileri geri sürterek keskinleştirin. Bileme taşını kaymayan bir zemine yerleştirdiğinizden emin olun.

Yemek tabağı tabanı

Eğer bileme taşı veya çift bıçak yöntemi size uygun değilse, basit bir yemek tabağının tabanını kullanabilirsiniz. Tabağı bir bez üzerine ters çevirin ve körelmiş bıçağı tabağın alt kısmına sürterek keskinleştirin. Bu yöntemle de bıçaklarınızı eski haline getirebilirsiniz.

Porselen kupa tabanı

Küçük bıçaklarınızı keskinleştirmek için porselen bir kupanın tabanını kullanabilirsiniz. Tıpkı yemek tabağı yöntemi gibi, bu yöntemde de dikkatli olmanız gerekir. Kupayı ters çevirin ve bıçağı tabanına sürterek keskinleştirin.

Gazete kağıdı yöntemi

Diğer yöntemlere göre daha ilginç olan bu yöntem, körelmiş bıçaklarınızı keskinleştirmek için gazete kağıdı kullanmayı içerir. Bir gazeteyi alarak sayfaları üst üste koyun ve bıçağı bir bezle siliyormuş gibi ileri geri hareket ettirin. Bıçağınızı yıkadıktan sonra tekrar kullanıma hazır hale gelecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN