Kuruyemiş saklarken yapılan en büyük hata! Bozulup tazeliğini yitiriyor: Bu yöntemle 1 buçuk sene bayatlamadan tazecik kalıyor

Kuruyemiş saklarken yapılan en büyük hata! Bozulup tazeliğini yitiriyor: Bu yöntemle 1 buçuk sene bayatlamadan tazecik kalıyor

En sevilen atıştırmalıklar arasında yer alan kuruyemişler, saklama konusunda bazen başa bela olabiliyor. Öyle ki doğru sağlanmadığı takdirde nemleniyor, bayatlıyor ve yenilenmeyecek hale gelebiliyor. Bu yöntem ise kuruyemişlerin baya atlamasın önüne geçiyor. İşte uzun süre kuru yemişlerin dizi saklamanıza yardımcı olacak o yöntem…

Milliyet’te yer alan habere göre, kuruyemişi doğru yöntemle muhafaza etmek oldukça önemli bir konudur. Doğru saklamadı takdirde çabucak nemlenir, bayatlar, bozulur ve yenilemez hale gelir. Dolayısıyla hem verdiğiniz para boşa gider hem de yiyemeden hepsini çöpe atmak zorunda kalırsınız. Lakin bu yöntem sayesinde kuruyemiş işlerinizi uzun süre başına bir şey gelmeden saklayabileceksiniz.

KURUYEMİŞ ALINAN YERE DİKKAT

Çoğu kişi kuruyemişi genellikle kuruyemişçiden ya da aktardan alır. Lakin birçok uzman bu dükkanlardan ürün almanın doğru olmadığını öne sürüyor. Bunun nedenini ise 2 nedene bağlıyorlar bunlardan ilki, büyük kutularda satışa sunulan kuruyemişlerin daha önceden kutularını değiştirilmiş olma olasılığı ve sıklığı. Bu kutuların hijyenik olmadığı düşüncesinin yanı sıra bir de hava aldıkları için içerisinde bulunan kuruyemişlerin tazeliğinin bozulduğu söyleniyor.

Bunların yanı sıra söz konusu bu kutulardan kimilerinin eldivenle ya da kürekle kuruyemiş aldığı söylenirken kimilerinin ise çıplak elle hijyenik olmayan şekillerde aldığı söyleniyor. Dolayısıyla uzmanlar bu konuda kişileri vakumlanmış, hava almayan ve el ile temas edilmesi mümkün olmayan kuruyemişleri almaları için uyarıyor.

yeni-proje-10.jpg

EN BÜYÜK HATA KİLER YA DA MUTFAK DOLABI

Uzmanlar kuruyemişlerin saklanması ile alakalı yapılan en büyük yanlışın kilerde ya da mutfak dolabında saklanması olduğunu söylüyor. Çoğu kişinin bildiği doğruların aksine kuruyemişleri buzdolabı dışında herhangi bir yerde muhafaza etmek oldukça yanlıştır. Kuruyemişlerin içerisinde yüksek oranda doymamış yağ bulunduğu için dışarıda bekleyen kuruyemişler konuşmaya müsait bir hale gelir.

Bunların yanı sıra paketi hiç açılmamış bir kuruyemişin yaklaşık 2 seneye kadar buzdolabında tazeliğini koruyabileceğini açıklayan uzmanlar, paketi açılmış kuruyemişlerden kabuksuz olanların 1 yıl, kabuklu olanların ise neredeyse 1,5 yıl dayanabileceğini söylüyor.

yeni-proje-11.jpg

SERİN YERDE MUHAFAZA EDİN

Kuru yemişleri saklama konusunda dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri, alındıktan sonra bir miktar tüketilmiş olan kuru yemişin ağzı hava almayan bir kabın içerisine konularak serin bir yerde bekletilmesidir. Ok bu konuya dikkat edildiği takdirde kuru yemişleri tazelikte tüketmeye devam edebilirsiniz.

yeni-proje-12.jpg

SON KULLANMA TARİHİNE DİKKAT

Tüm bu faktörlerin yanı sıra en önemli konulardan biri de aldığınız kuruyemişin son kullanma tarihine bakmaktır. Bunun yanı sıra yaygın olan bir görüşe göre kuruyemişler belli bir tarihten sonra tadı ya da görüntüsü bozulmasa dahi çöpe atılıyor. Lakin eğer kuruyemiş işinizi iyi muhafaza ettiyseniz, tadında ya da görüntüsünde herhangi bir problem ya da bozulma yoksa o ürünü tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN