Kuruyemişçiler yıllarca saklamış! 1 saniyede bütün ceviz kırma tüyosu! Asla dağılmıyor ev batmıyor

Kuruyemişçiler yıllarca saklamış! 1 saniyede bütün ceviz kırma tüyosu! Asla dağılmıyor ev batmıyor

Ceviz kırmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kuruyemişçilerin yıllardır sakladığı bu yöntem ile cevizler bütün halinde çıkıyor ev asla batmıyor. Yalnızca bir saniyede bütün ceviz çıkarma tüyosu…

Yaz kış sık sık tüketilen besinler arasında yer alan ceviz, hem tatlılara hem de tuzlulara yakışan bir lezzettir. Cevizi kırmak için yıllarca taş, keser ya da kıracak ile uğraşanlar bu yöntemi bilmediğine pişman olacak. Birçok kişinin bilmediği bu püf nokta cevizi bütün halinde çıkarıyor. İşte ceviz çıkartmanın püf noktası…

ASLA DAĞILMIYOR

Besinlerin kendi içerisinde sakladığı gizli anahtarlarını keşfettiğinizde her şey daha kolay oluyor. Cevizin alt kısmında bulunan küçük oyuk sayesinde bütün bir ceviz çıkartmakta yalnızca 1 saniyenizi alıyor. Bu sayede yorulmadan ve etrafı batırmadan kolay bir şekilde ceviz çıkarabilirsiniz.

cevizi-butun-cikarmak.jpg

İster kuru ister yaş ceviz olsun her türlü cevizi bu şekilde basit bir şekilde kırabilirsiniz. Masanın üzerinde ya da bir örtü üzerinde cevizi dik bir şekilde sabitleyiniz. Daha sonra sert ve kırılmaz bir cisimle cevizin tam tepe noktasına vurunuz. Ardından kabuğu iki tarafa ayırarak cevizlerinizi bütün bir şekilde çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra cevizin altında bulunan küçük oyu bir bıçak yardımıyla esneterek bütün bir ceviz çıkartmak mümkün olacaktır.

ceviz-kirmak.jpg

CEVİZİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan ceviz beyin fonksiyonlarını ve kalp sağlığını desteklemektedir.
  • Antioksidan açısından oldukça faydalı olan ceviz vücuttaki serbest radikallere karşı savaşarak vücudu korumaya alır.
  • Yüksek lif içeriği ile bilinen ceviz tokluk hissini arttırmaktadır.
  • Magnezyum, fosfor, demir, B vitaminleri gibi birçok mineral ve vitamin içerir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN