Limon kabuklarını sakın atmayın! Eski bir gelenekti… Kabuklarını petek üzerine yerleştiren o sorunu çözüyor

Limon kabuklarını sakın atmayın! Eski bir gelenekti… Kabuklarını petek üzerine yerleştiren o sorunu çözüyor

Kış aylarında evleri sıcacık yapan kalorifer petekleri zaman zaman istenmeyen sonuçları da ortaya çıkarabiliyor. Havasız kalan evde ortaya çıkan o problemin çözümü de limon kabuklarında yatıyor. Peteklerin üzerine limon yerleştiren hemen çözümü buluyor. İşte tüm detaylar…

Evleri sıcak tutmak için kullandığımız kalorifer petekleri yalnızca evimizi ısıtmakla kalmıyor. Evinizin daha güzel kokmasını istiyorsanız hem peteklerden hem de limon kabuğundan yararlanabilirsiniz. İşte tüm detaylar…

ESKİ GELENEK MODERNİZE OLDU

Eskiden evleri ısıtmak için kullandığımız sobalar zaman zaman doğal bir oda spreyi görevi de görüyordu. Portakal, mandalina ve limon kabukları sobanın üzerine yerleştirilerek odanın daha güzel kokması sağlanırdı. Günümüzde sobalar kalkarken yerini kalorifer petekleri aldı. Ancak bu gelenek bitti mi hayır asla bitmedi. Gün içerisinde yediğiniz portakal, limon ya da mandalina kabuklarını peteklerin üzerine yerleştirerek doğal bir oda spreyi oluşturabilirsiniz.

limon-petek.jpg

PETEKLERİN ÜZERİNE YERLEŞTİR

Isınan kalorifer peteklerinin üzerine limon, portakal ve mandalina kabukları koyarak odanın daha güzel bir kokmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra portakal, limon ya da mandalina yağını peteklerin bir kenarına damlatarak zaman içerisinde odanızı daha temiz kokmasını da sağlayabilirsiniz.

Limon kabukları yalnızca güzel kokmakla kalmayıp antibakteriyel özelliği ile havadaki kötü kokuyu bakterileri ve mikrobu da temizliyor. Burun tıkanıklığı yaşayan kişilerde limon kabuklarından yararlanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN