Limonu portakalı unutun! Gribi 1 günde geçiriyor, portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Uzmanlar bol bol tüketin diyor

Limonu portakalı unutun! Gribi 1 günde geçiriyor, portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Uzmanlar bol bol tüketin diyor

Kış aylarında hastalıklardan korunmak isteyenler bol bol C vitamini alırken uzmanlar C vitamininin esas kaynağını paylaştı. Portakaldan 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor yalnızca bir günde gribi vücudunuzdan def ediyor. İsteyen çay olarak tüketiyor isteyen de marmelat olarak mutfaklarından ayırmıyor.

Sık sık hastalanan ve bağışıklığı düşük kişilerin bol miktarda C vitamini alması önerilirken uzmanlar da kuşburnu girmeyen eve hastalık girer diyerek uyarıyor. Gribal enfeksiyonlarda C vitamini yüksek besinlerin tercih edildiği bilinirken uzmanlar C vitamini en yüksek besinini kuşburnu olduğunu belirtti. Kuşburnu marmelat veya çay olarak tüketilebilmekle Birlikte bağışıklık hücrelerini harekete geçirerek vücutta mucizevi etkiler yaratıyor.

PORTAKALDAN DAHA YARARLI

İçerisinde yüksek miktarda C vitamini bulunduran kuşburnu bağışıklık sistemini güçlendirirken gribal enfeksiyonlara karşı da koruyuculuk sağlamaktadır. Antioksidan açısından zengin olan kuşburnu vücudu serbest radikallere karşı korumakla birlikte hücre hasarının önüne geçmektedir. Hastalıklara karşı koruma sağlayan kuşburnu cilt sağlığı için son derece faydalı bir bileşen oluşturuyor.

kusburnu-yagi.jpg

Cildinizin daha parlak ve genç görünmesini istiyorsanız kuşburnu mucizesinden yararlanabilirsiniz. Yapılan araştırmalar doğrultusunda kan şekeri seviyesinde kısa sürede dengeleyen kuşburnu diyabet riskini de en aza indiriyor.

Bol miktarda lif içeren kuşburnu düzenli tüketilmesi durumunda kalp damar sağlığını da düzenlemektedir. Antioksidan açısından güçlü bir meyve olarak görülen kuşburnu iç organlardaki yaşlanma sürecini de yavaşlatmaktadır.

kusburbu-001.jpg

Kemik sağlığını koruyarak içerisindeki C ve K vitaminleri ile kemik yoğunluğunu koruyup osteoporoz riskini de en aza indirmektedir. Vücutta oluşan iltihaplanmayı engelleyen kuşburnu eklem sağlığını koruyup iltihabın yol açtığı hastalıklara karşı direnç oluşturur. Kuşburnunun mucizevi etkilerinden faydalanmak için günde bir fincan kuşburnu çayı tüketmekte yararlı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN