Makyaj temizleyicinizi doğal malzemelerle yapın! Cildi bebek gibi yumuşacık yapıyor: Haftada bir kez kullanmak yeterli

Makyaj temizleyicinizi doğal malzemelerle yapın! Cildi bebek gibi yumuşacık yapıyor: Haftada bir kez kullanmak yeterli

Doğal makyaj temizleyicileri, cildinize zararlı kimyasallar yerine doğal bileşenler kullanarak cilt temizliği yapmanızı sağlar. Cildinizin sağlığı için haftada bir kere mutlaka yapılmalı. İşte detaylar...

Cildin doğal nefes alışverişini engelleyen kir ve yağ birikimi, zamanla cilt problemlerine yol açabilir. Bu nedenle, özellikle makyaj malzemeleri gibi günlük hayatta sık kullanılan ürünlerin kalıntılarının ciltte birikmemesi için düzenli bir cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Makyajın ciltte kalması gözeneklerin tıkanmasına neden olur ve akne, sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerinin oluşmasına zemin hazırlar. Cilt kusurlarını örtmek için kullanılan malzemelerin kalıntıları ise doğal yollarla giderilebilir. Örneğin, düzenli bir şekilde yüz yıkama yapmak, haftada bir kez cilt temizleme jeli kullanmak ve tonik ile cildi temizlemek, cildin sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olabilir.

KİL MASKESİ İLE 20 DAKİKADA BEBEKSİ BİR CİLT

maske

Gözenekleri derinlemesine temizleyen ve ciltte oluşan sivilce ve siyah noktaların önüne geçen kil maskesi, daha parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümü sağlar. Uygulama için gerekli malzemeler ise şu şekildedir: 2 yemek kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 10 damla gül suyu, 3 damla çay ağacı yağı ve 2 yemek kaşığı kahve telvesi.

Bu malzemeler derin bir kabın içerisinde iyice karıştırılır ve kahve telvesi de eklenerek bir kez daha karıştırılır. Karışım, boyun bölgesi de dahil olmak üzere yüzün tüm bölgelerine eşit şekilde uygulanır. Yaklaşık 20 dakika bekletildikten sonra maske, ılık su yardımıyla yüzden temizlenir. Haftada bir kez yapılması önerilen bu uygulama, cildin temizlenmesine ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

güneş kremi

Cildin sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşması için her mevsim güneş kremi kullanımı öneriliyor. Güneş ışınlarının zararlı etkisi cildin yaşlanma sürecini hızlandırırken, güneş kremi cildi koruyarak kırışıklık oluşumunu da azaltıyor. Güneş kremi kullanımı için yalnızca 20 dakika öncesinde yüze sürmek yeterli olacaktır.

MAKYAJ TEMİZLİĞİNDE RETİNOL

Makyaj temizliği sırasında Retinol içeren ürünlerin önemi genellikle göz ardı edilir. Ancak özellikle yağlı ve akneli ciltlerde Retinol içeren ürünlerin kullanımı oldukça önemlidir. Retinol, cildin yağ oranını dengeleyerek cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve cildin genel sağlığını korur.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN