Market kıymalarındaki büyük tehlike! Renk vericiden tavuk taşlığa, işkembeden sakatata… Et dışında ne ararsanız var!

Market kıymalarındaki büyük tehlike! Renk vericiden tavuk taşlığa, işkembeden sakatata… Et dışında ne ararsanız var!

Marketlerde satılan hazır kıymaların içindeki tehlike ortaya çıktı. Renk vericiden tavuk taşlığa, işkembeden sakatata… Et dışında ne ararsanız var!

Kamu Son Haber’de yer alan habere göre, Adana’daki bir marketin kasap reyonunu denetlediği için ‘kamu görevini usulsüz üstlenme’ suçundan hakkında dava açılan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, beraat etti.

USULSÜZ SATIŞLAR HALA VAR

Kasaplarda yaptıkları denetimlerde öncelikle hazır paketteki kıyma satışları olacak şekilde halkın sağlığını etkileyen birçok sorunu önlediklerini belirten Yağmur, marketlerde denetim yapamadıkları için usulsüz satışların hala olduğunu söyledi.

kiyma-1.jpg

Hazır kıymanın hileye çok müsait bir ürün olduğunun altını çizen Başkan Yağmur, "Reyonlarda satılan hazır kıymanın hiçbir şekilde izni yok ve 5179 sayılı kanuna göre suç. Renk verici boyalardan tavuk taşlığına, işkembeden çeşitli sakatatlara kadar pek çok ürün bu kıymalara karıştırılıyor. Bu nedenle tüketiciler de hazır paketlenmiş kıymayı değil; kendi seçtikleri bütün etleri makineden geçirerek kıyma alsınlar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN