Mercury'nin ikonik aracı satışta: Tüm geliri Ukrayna'ya gidecek

Mercury'nin ikonik aracı satışta: Tüm geliri Ukrayna'ya gidecek

Rock müziğin efsanevi ismi Freddie Mercury'nin kendisi gibi ikon olan 1974 model gri Rolls-Royce otomobili satışa çıkarılıyor. Londra merkezli bir müzayedede satışa çıkacak olan otomobilden elde edilen gelir ise Ukrayna'da kurulan bir yardım kuruluşu olan Superhumans Center'a gidecek.

Özellikle 1980'li yıllarda dünyayı kasıp kavuran The Quenn grubunun solisti, en meşhur olduğu dönemde stüdyoya 1974 model gri Rolls-Royce otomobiliyle gidiyordu. 1991 yılında hayatını kaybeden Mercury’nin kendisi gibi ünlü otomobili, şimdi satışa çıkarılıyor.

duPont Registry adlı seri ilan sitesinde sergilenen Mercury'nin otomobili, kasım ayında Londra'da bir müzayedede satılacak. Satıştan elde edilen gelir, bağışlanacak.

https-static-nieuwsblad-be-assets-images-upload-2022-10-12-7fb5030c-3707-4180-9c73-c8c4fcda123a-1.jpg

1974 model Rolls-Royce, 1979’da Mercury’nin oldu. Otomobilin ilk yılları hiçbir zaman belgelenmedi ancak aracın Mercury'nin şirketi Goose Productions Ltd. tarafından satın alındığı biliniyor.

Aracını şoförüne kullandıran Mercury'nin sürücü ehliyeti yoktu. Otomobili, sanatçının 1991'deki vefatına kadar Mercury'nin mülkiyetinde kaldı.

freddie-mercury-s-1974-rolls-royce-silver-shadow-for-sale-1.jpg

Kaputunun altında hala orijinal 6.75 litrelik V8 motoru var.

freddie-mercury-s-1974-rolls-royce-silver-shadow-for-sale.jpg

Mercury’nin Rolls-Royce’u RM Sothebys' adlı Londra merkezli müzayedede 5 Kasım’da satışa çıkarılacak. Otomobilin satışından elde edilen tüm gelir, Ukrayna'da kurulan bir yardım kuruluşu olan Superhumans Center'a gidecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN