Mesaj meğer çok önceden gelmiş! Aşk-ı Memnu da şoke eden detay

Mesaj meğer çok önceden gelmiş! Aşk-ı Memnu da şoke eden detay

Türk televizyon tarihinde unutulmaz yapımlardan biri olarak yerini alan Aşk-ı Memnu dizisi oyuncu kadrosu, hikayesi, görsel estetiği ve müziğiyle izleyicileri büyülemiştir. Üzerinden seneler geçmesine rağmen ilk heyecanla halen izlemekte olduğumuz bu dizi meğer içinde mesajlarda vermiş. İşte Aşk-ı Memnu da şoke eden detay...

Türk televizyon dünyasının unutulmaz yapımlarından biri olarak hafızalara kazınan "Aşkı Memnu," birçok izleyiciyi kendine hayran bırakmış ve yıllar geçse de unutulmayan bir romantik dramadır. 2008 yılında başlayan ve 2010 yılında sona eren bu dizi, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanmıştır.

"Aşkı Memnu," oyuncu kadrosuyla büyük bir çekiciliğe sahipti. Bihter karakteriyle Beren Saat, Behlül karakteriyle Kıvanç Tatlıtuğ ve Bihter'in kocası Adnan Bey karakteriyle Selçuk Yöntem gibi deneyimli ve başarılı oyuncular dizinin temel taşlarıydı. Bu üç oyuncu, karakterlerini o kadar inandırıcı bir şekilde canlandırdılar ki izleyiciler onların duygusal çatışmalarını yaşadılar.

ask-i-memnu-filmi-ne-zaman-yayinlanacak-ask-i-15683571-9408-amp.jpg

MESAJ MEĞER ÇOK ÖNCEDEN GELMİŞ! AŞK-I MEMNUNU DA ŞOKE EDEN DETAY

"Aşkı Memnu," sadece oyuncuları ve hikayesiyle değil, aynı zamanda görsel estetiğiyle de büyüleyiciydi. İstanbul'un güzel mekanları, şık kostümler ve detaylı set tasarımı, diziyi izlerken izleyicilere görsel bir şölen sunuyordu. Her sahne titizlikle tasarlanmış ve çekilmişti. Dizinin ana karakteri Bihter' in 19. bölümde okuduğu kitabın konusu ise görenleri şoke etti.

s-a97a55de441961bbcd703fc022a3dd17ea7dd872.webp

Aşk-ı Memnu dizisinin 19. bölümünde Bihter'in elinde gördüğümüz kitap, .R.R. Tolkien’in "Hurin'in Çocukları" isimli eseriydi. Tolkien'in bu eseri ve Halit Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu eseri arasında ise bir ortak nokta mevcut. Tolkien'in bu eserinde de yasak bir aşk yaşanır ve kadın karakter kitabın sonunda intihar eder. Nitekim Halit Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu eserinde de aynı son yaşanmıştı. Bihter dizinin final bölümünde intihar etmişti. Aslında 79. bölümde final yapan Aşk-ı Memnu dizisinin Bihter karakteri ile ilgili ipucu 19. bölümde verilmiş olundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN