Meteoroloji o illeri uyardı! Evden dışarıya adımınızı atmayın!

Meteoroloji o illeri uyardı! Evden dışarıya adımınızı atmayın!

Bazı illerimizde toz taşınımı etkili olmaktadır. Meteoroloji dün gece konuyla ilgili acil bir uyarı yayınladı. Özellikle bugün 9 ilimiz toz uyarısı aldı ve vatandaşlara dikkatli olmaları tavsiye edildi. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Uzmanların yapmış olduğu açıklamada, sürüklenen toz nedeniyle turuncu kod uyarısı verdi ve iller birer birer açıklandı. Bu illerde bazı hastalıklara sahip kişilerin evlerinden çıkmamaları gerektiği açıklandı. Küçük parçacıkların eve girme riski olduğu için pencerelerin sıkıca kapatılması gerektiğine değindi.

BU KİŞİLER DİKKAT ETSİN

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Halil Fedai, solunum, akciğer, alerjik ve kalp rahatsızlıkları olan vatandaşların evlerinden çıkmamalarının iyi olacağına vurgu yaptı.

Fedai, astım, alerjik akciğer hastalığı, solunum yolu hastalığı, kronik akciğer hastalığı, KOAH ve kalp hastalığı olanların dışarıda olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

PENCERE VE KAPILARI SIKI SIKIYA KAPATIN

Fedai, “Özellikle solunum partikülleri 10 mikronun altında olanlar akciğere direk ulaşabilmekte, 2,5 mikron altındaki partiküller akciğerin periferine kadar ulaşabilmektedir. Hastalar dışarı çıktığı dönemde öksürük, balgam, nefes darlığı, hırıltılı solunum oluşması durumunda mutlaka bir hekime başvurmaları gerekir. Pencerelerin kapalı tutulmasını ve vatandaşların dışarı çıkmamasını, herkesin iç ortamda kalmasını öneriyoruz. Pencereleri ve kapıları sıkı sıkı kapatalım çünkü çok ince zerrecikler evin içerisine kadar girebilir. Baş ağrısı, nezle gibi benzeri şikayetler boğaz ağrısına yol açabilir. Vatandaşlarımızın dışarıya çıkması eğer zorunlu ise ilaçlarını kullanmalarını ve maske kullanmalarını önermekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN