Michael Jackson'ın mirasçıları o davayı kazandı

Michael Jackson'ın mirasçıları o davayı kazandı

Ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın mirasçıları, Jackson'ın daha önce yayınlanmamış kayıtlarının açık artırmaya çıkarılmasını mahkeme kararıyla engelledi. Mirasçıların avukatları, söz konusu kayıtların "tartışmasız bir şekilde çalındığını" söyledi.

Gotta Have Rock and Roll adlı müzayede evi, geçtiğimiz ay, "Popun Kralı" olarak bilinen ABD'li şarkıcı Michael Jackson'ın 1994 yılında New York stüdyosu The Hit Factory'de kaydedildiği iddia edilen iki düzineden fazla kaydını açık artırmada satmayı planladığını duyurmuştu.

Müzayede evi, her kaset için 4 bin dolara kadar fiyatlandırma beklerken, Jackson'ın mirasçıları adına hareket eden avukatlar, kayıtların "tartışmasız bir şekilde çalındığını" öne sürerek dava açacaklarını belirtti.

'BU KAYITLAR ÇALINDI'

NTV'de yer alan habere göre; avukat Jonathan Steinsapir'in 29 Kasım'da yazdığı ve Billboard dergisinde yayımlanan mektup, şirketin "bu kayıtları açık artırmaya çıkarma konusunda her türlü çabayı durdurmasını ve bundan vazgeçmesini", aynı zamanda kayıtları derhal iade etme talebini içeriyordu.

Mektupta şu ifade yer alıyordu:

"Michael Jackson da, plak şirketi Sony Music Entertainment da The Hit Factory'deki (veya başka herhangi bir yerdeki) kayıt seanslarının ana kasetlerini hiçbir zaman satmadı veya dağıtmadı. Bu kayıtlar tartışmasız şekilde çalındı ​​ya da başka bir şekilde izinsiz olarak alındı. Buna göre kayıtlar Jackson mirasçılarının malıdır."

MAHKEME KARARIYLA SATIŞLAR DURDU

Ancak müzayede evi "bu taleplere uymayacağı" yanıtını verdi. Yanıt mektubunda, "13 Aralık'ta New York Yüksek Mahkemesi'nde geçici bir uzaklaştırma kararı ve ihtiyati tedbir talebinde bulunmayı planladığımızı size bildirmek için yazıyoruz" denildi.

Ama mahkemeden müzayede evini sevindirecek karar çıkmadı, kayıtlar satıştan kaldırıldı. Kararda, aralarında "Oh Love", "New Jelly" ve "Doing What My Heart" başlıklarının olduğu kasetlerin çoğaltılmasının "kesinlikle yasak olduğu" belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN