Mide sorunun çaresi Osmanlı baharatındaymış. Bir tutamı yetiyor da artıyor bile

Mide sorunun çaresi Osmanlı baharatındaymış. Bir tutamı yetiyor da artıyor bile

Günümüzde sık sık karşımıza çıkan mide sorununun çaresi Osmanlı baharatındaymış! Bir tutamı yetiyor da artıyor bile...

Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan pek çok mutfak sırrı arasında, kakule adeta bir gizem olarak duruyor. Bu mucizevi baharatın sadece kokusu değil, aynı zamanda sağlık üzerindeki etkileri de oldukça şaşırtıcı.

KAKULENİN SAĞLIK FAYDALARI NELERDİR?

Faydalarını duyan aktara koşuyor! Doğanın bize sunduğu hazine: Kakule bitkisinin faydaları nelerdir?

Kakulenin anti-inflamatuar içeriği sayesinde ağız kokusunu önlediği biliniyor. Ayrıca hıçkırığı geçirebilir, sindirim sistemini düzenleyerek şişkinlik, gaz ve kabızlığa iyi gelir. Kalp sağlığını koruyan kakule, aynı zamanda diyabet riskini azaltıcı etkiye sahiptir. Ruhsal problemlere karşı da etkili olduğu düşünülen kakule, stres ve kaygı gibi durumlarda kullanılabilir.

OSMANLI LEZZETLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ KAKULE

Değeri bilinmiyor ama astımdan nezleye birçok hastalığa iyi geliyor! Kakule nasıl tüketilir? - Nokta Gazetesi

Kakule, Osmanlı yemek kültüründe önemli bir yere sahiptir. Safran ve vanilyadan sonra dünyanın en pahalı baharatlarından biri olan kakule, Osmanlı mutfaklarında çeşitli yemeklerde kullanılmıştır. Nadir bulunan bu değerli baharat, Osmanlı lezzetlerine karakteristik bir tat katmıştır.

FERAHLATICI BİR LEZZET: KAKULE

Kakule bitkisi nedir? Kakule bitkisi faydaları! 14 Aralık 2022 MasterChef Kakule nasıl yapılır, tarifi, yapılışı! - Yemek Tarifleri

Kakule, karabiber ve karanfil gibi baharatlarla karıştırılarak Osmanlı mutfağında çeşni olarak kullanılmıştır. Özellikle içeceklerde aranan bir tat olan kakule, kendine özgü ferahlatıcı tadıyla dikkat çeker. Türk kahvesi gibi içeceklerde kullanıldığında tatları zenginleştirirken, diğer malzemelerin tadını da baskılamaz.

KAKULENİN SİNDİRİM SİSTEMİNE FAYDALARI

Diyet yapanlara özel, kakulenin 5 inanılmaz faydası - Egzersiz Diyet Haberleri

Alternatif tıpta da sıkça kullanılan kakule, mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir. Mide ağrısı, sindirim sorunları, gaz ve hazımsızlık gibi problemlere karşı mideyi rahatlatıcı etkisi vardır. Ayrıca kakulenin kansere karşı da koruyucu etkisi olduğu düşünülmektedir.

Kakule Nasıl Tüketilir?

Kakule, genellikle içeceklerde kullanılır. Çay ya da kahve aromasını desteklemek için kakule taneleri demlenebilir ve tatlandırılabilir. Ayrıca tatlılarda da kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN