Misafirleriniz sizden bu sırrı isteyecek! Türk kahvesini bol köpüklü yapmanın özel bir yöntemi varmış!

Misafirleriniz sizden bu sırrı isteyecek! Türk kahvesini bol köpüklü yapmanın özel bir yöntemi varmış!

Birçok insanın severek tükettiği Türk kahvesinin nasıl çok köpüklü yapılacağı merakla araştırılıyor. Bu yöntemlerle bol köpüklü kahvenizi içebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Türk kahvesi tüketmeyi seven insanlar zaman zaman fazla köpüklü olmayan kahvelerden şikayet ediyor. Peki Türk kahvesini bol köpüklü yapmanın yolları neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TÜRK KAHVESİNİ BOL KÖPÜKLÜ YAPMA YÖNTEMLERİ

Türk kahvesini bol köpüklü yapmanın ilk aşaması kahvenin taze olmasıdır. Taze çekilen kahve daha lezzetli ve bol köpüklü olur. Aynı zamanda kahvenin kokusuz, serin ve kuru bir yerde saklanması gerekmektedir. Aynı zamanda köpüklü olması için klorsuz içme suyu kullanılması gerekmektedir. Eğer suyunuzu soğuk olarak kullanırsanız daha köpüklü bir kahve elde edersiniz. Eğer çok sıcak su kullanırsanız yapacağınız kahve acılaşmaya başlar. Bu sebeple su sıcaklığının ideal şekilde ayarlanması gerekmektedir. 

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Taktikleri

Kaynamış musluk suyu kullanmanız ise suyun oksijeninin düşmesine sebep olur. Kahve aroması ve bol köpüklü kahve elde etmek için bakır cezve kullanabilirsiniz. Bakır ısıyı eşit şekilde dağıtacağı için kahve daha lezzetli ve köpüklü olacaktır. Şeker oranınızı kendinize göre ayarlamanız önerilir. Kahve ve su karışımı yavaş yavaş kaynatılırsa kahveniz daha köpüklü olur. Piştikten sonra bir süre daha ocakta bekletmeniz köpüklerin artmasını sağlar. Daha köpüklü bir kahve içmek istiyorsanız kahveyi kısık ateşte ve yavaş şekilde pişirmeniz ve taşmadan ocaktan almanız gerekmektedir. Kahveniz piştikten sonra fincana dökerken de yavaş ve düzgün şekilde dökmeniz köpüklerin de düzgünce fincana dökülmesini sağlayacaktır. Fincana dökülen kahve bir süre dinlendirilirse aroma daha yoğun hale gelebilir. Türk kahvesi genel olarak yanında lokum ve su ile ikram edilir ve geleneksel bir içecektir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN