Mısır patlatırken Bu basit püf noktasını kimse bilmiyor! Sonucuna hayran kalacaksınız

Mısır patlatırken Bu basit püf noktasını kimse bilmiyor! Sonucuna hayran kalacaksınız

Büyük küçük hepimizin severek yediği atıştırmalıklardan biri hiç şüphesiz patlamış mısır. Özellikle film gecelerinin vazgeçilmezi olan patlamış mısır bütün herkesi etrafında toplar. Peki iyi bir patlamış mısır püf noktası nedir?

Patlamış mısır kolayca yaptığımız en sevdiğimiz atıştırmalıklardan biridir ve lif oranı yüksektir. Klasik bir favori olan patlamış mısırın sağlığa faydaları sizi şaşırtabilir. Birçok meyve ve sebzeden daha fazla antioksidan içerir, iyi bir lif kaynağıdır ve tam bir tahıldır. Öte yandan, patlamış mısır genellikle tereyağı, tuz, şeker ve gizli kimyasallarla kaplanır. Bariz diyet tuzaklarından ve boş kalorilerden kaçınsanız bile, onu pişirmenin ve hazırlamanın en iyi ve en sağlıklı yolları hakkında ortaya çıkan sorular vardır.

MISIR PATLATIRKEN BU BASİT PÜF NOKTASINI KİMSE BİLMİYOR! SONUCUNA HAYRAN KALACAKSINIZ

Evde mısır patlatmak için birden çok yöntemi tercih edebilirsiniz aslında. Patlamış mısır yapmanın en bilin yöntemi kesinlikle tencere yöntemi olmaktadır. Oldukça pratik olan bu yöntemde öncelikle tencere seçimi önemlidir. Mısırlar şişeceği için tencere büyük ve derin olmalıdır. Tencere yönteminin yanı sıra mikrodalgada mısır patlatma da bir hayli kullanılır. Özel kağıt torbalara koyularak patlatılan mısırlar mikrodalgada hemen hazırlanır. Bazı patlamış mısırlar hazır pişirilme paketinde satılır. Bu tarz patlamış mısırları satın alarak mikrodalgaya doğrudan atabilirsiniz. Bu yöntemler haricinde mısır patlatma makineleri de bir hayli sevilerek kullanılır.

5fbfa4ca2269a20fd89d01d0.webp

TENCEREDE MISIR NASIL PATLATILIR?

İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Patlattığınız mısırların yumuşamaması ve tencere içinde oluşan buhardan etkilenmemesi için tencere kapağının altına havlu kağıt koymalısınız. Evet yanlış duymadınız. Bu havlu kâğıt nemi ve yağı alıyor ve patlamış mısırınızın çıtır çıtır ve aynı zamanda daha az yağlı olmasını sağlıyor. Çok az kişinin bildiği bu yöntemi sizde hemen deneyince aradaki farkı anlayacaksınız. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir. Bu sesler hızla yükselir ve çoğalır, hemen ardından da yavaşça azalmaya başlar.

Mısırların yanmaması adına patlama seslerinin tamamen kesilmesini beklemeyin, iyice azalmaya başladığında tencerenizi ocaktan alın. Patlamış mısırlarınızı kase yada mısır kovalarına paylaştırarak bu lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN