Mustafa Koç kimdir? Ne zaman öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

Mustafa Koç kimdir? Ne zaman öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

Türkiye'nin önemli sanayicilerinden olan Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, eğitimini yurt dışında finans, işletme ve ticaret üzerine okudu. Çalışma hayatına 1984'te TOFAŞ'ta müşavir olarak başladı. Fenerbahçe Kongre Üyesi oldu. Mustafa Koç, 21 Ocak 2016 günü spor yaparken kalp krizi geçirerek 55 yaşında hayatını kaybetti. İşte, Mustafa Koç biyografisi...

Koç Holding'in kurucusu merhum Vehbi Koç'un en büyük torunu Mustafa Koç, Fenerbahçe taraftarı olarak takımının spor müsabakalarını yakından etmesiyle biliniyordu. Üniversite öğrencilerine yönelik Koç Spor Festivali'nin düzenlenmesine ön ayak olan ünlü iş insanı adına, her yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle 'Mustafa Koç Spor Ödülleri' düzenleniyor.

2022-01-22-123919.jpg
Ömer Koç, Mustafa Koç, Vehbi Koç, Rahmi Koç, Ali Koç / 1992

MUSTAFA KOÇ'UN HAYAT HİKAYESİ

29 Ekim 1960 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Babası Rahmi Koç ve annesi Çiğdem Simavi'dir.

Mustafa Vehbi Koç, 1971-1975 yılları arasında Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu'nda orta öğrenimini tamamladı. Lise öğrenimini 1980'de İsviçre'deki Lyceum Alpinum Zuoz'da, yüksek öğrenimini ise 1984 yılında ABD'deki George Washington Üniversitesi'nde tamamladı.

Çalışma hayatına 1984'te TOFAŞ'ta müşavir olarak başladı. Ram Dış Ticaret'te satış müdürlüğü ve satış genel müdür yardımcılığı görevlerini üstlendi. 1992'den itibaren Koç Holding'de başkan yardımcılığı, başkan, yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkan vekilliği görevlerini yürüttü. 4 Nisan 2003'te Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı babası Rahmi Koç'tan devraldı.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı olan Koç, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu üyesi olarak görev aldı. 2006 yılında Finlandiya'nın İstanbul Fahri Konsolosu oldu. İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi oldu. Ali Koç ile beraber 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. 2004-2011 yıllarında Bilderberg toplantılarına katıldı.

sub-koc-obit-web-superjumbo-001.jpg
Mustafa Koç / 2008

MUSTAFA KOÇ'UN ÖLÜMÜ

21 Ocak 2016 tarihinde sabah sporu yaptığı sırada kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde 55 yaşında vefat etti. 24 Ocak 2016'da Marmara İlahiyat Camii'ndeki cenaze töreninin ardından İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

MUSTAFA KOÇ SPOR ÖDÜLLERİ

2017'den beri her yıl anısına, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin iş birliğinde, 'Mustafa Koç Spor Ödülleri' dağıtılıyor.

Mustafa Koç'un birçok dalda gerek yönetici, gerek sporcu, gerekse destekçisi olarak, yıllarca kanaat önderliği yaptığı spor dünyasında; spor alanındaki gelişime katkıda bulunan örnek ve öncü insanları ve kurumları teşvik etmek ve topluma örnek teşkil edecek kişileri ve/veya olayları gündeme taşıyarak ilham vermek amacıyla düzenleniyor.

4z5bum81a0qbhz-coj9ozw.jpg
Ali Koç / 2016

ÖZEL YAŞAMI

1960 doğumlu olan Mustafa Koç, hayatını kaybettiği 2016 yılı itibarıyla 55 yaşındaydı.

1992 yılında Caroline Giraud ile evlendi. Çiftin bu evlilikten, Esra Marianne Çiğdem ve Aylin Elif adlarında iki kız çocuğu oldu.

Hobileri arasında golf, binicilik, havacılık ve dalgıçlık bulunuyordu.

Mustafa Koç hakkında 'Hayaller Hatıralar' adlı bir belgesel hazırlandı.

Fenerbahçe taraftarıydı.

17 Nisan 2020 tarihinde kayınvalidesi Marianne Giraud, koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Mustafa Koç, Forbes Türkiye'nin 2017 yılında hazırladığı 'En Zengin 100 Türk' listesinde 950 milyon dolarlık servetiyle 32. sırada yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN