Hulusi Belgü kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi

Hulusi Belgü kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi

Uzun yıllar turizm, demir ticareti, gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde kendi kurduğu şirketlerle faaliyet gösteren Hulusi Belgü, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nde (AYD) 6 yıl başkanlık yaptı. Bir dönem Fenerbahçe'de yöneticilik yapan ünlü iş insanı, Aziz Yıldırım ve Ali Koç'a yönelik sert eleştirileriyle gündem geldi. İşte, Hulusi Belgü'nün hayatı...

Forum İstanbul AVM'nin sahibi Hulusi Belgü, ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli alanlarda önemli yatırımlar yaptı. Sıfırdan kurduğu şirketlerle yüksek oranlarda istihdam sağladı. Fenerbahçeli olmasıyla bilinen ünlü iş insanı, sarı-lacivertli kulübün efsane futbolcusu Alex de Souza'ya olan sevgisinden dolayı oğlunun adını 'Aleks' koydu.

2022/02/05/hulusi-belgu-yeniden-baskan.jpg
Hulusi Belgü

HULUSİ BELGÜ'NÜN HAYAT HİKAYESİ

1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Lisasn eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ABD'de San Diego National Üniversitesi'nde yaptı.

Öğrencilik yıllarında ulusal ve uluslararası nakliye sektörüne atıldı. Çukurova Nakliyat, Ekpar Uluslararası İnşaat ve Taahüt AŞ, Ektrans Uluslararası Nakliyat ve Ticaret AŞ, Ekinciler Uluslararası Ticaret firmalarında yöneticilik yaptı.

Kurucusu olduğu Etur Turizm Şirketi ile turizm sektöründe, Uluslararası Demir Ticaret AŞ ile demir ticaret sektöründe, Safir Gayrimenkul ile gayrimenkul sektöründe faaliyetlerde bulundu.

İstanbul'daki Forum İstanbul AVM dahil olmak üzere Türkiye genelindeki Forum Alışveriş Merkezleri'nin sahibi olan Hulusi Belgü, Hollanda merkezli Multi Corporation'ın Türkiye iştirakinin temsilciğini yaptı, Multi Development Türkiye'de CEO'luk yaptı.

2013-2019 yılları arasında Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nde (AYD) başkanlık görevini yürüttü.

Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde bir süre Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. 2013 yılında Fenerbahçe başkanlığına aday oldu fakat seçilemedi.

2022/02/05/hulusi-belgu.jpegHulusi Belgü ve ailesi

ÖZEL YAŞAMI

1966 doğumlu olan Hulusi Belgü, 2022 yılı itibarıyla 56 yaşındadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Oğlunun adı 'Aleks'tir.

Hulusi Belgü 1.74 metre boyunda, 81 kilo ve akrep burcudur.

Fenerbahçe taraftarıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @hulusibelgu, Twitter'da @HulusiBelgu, Linkedin'de @hulusi-belgu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN