Mutfak lavaboları tıkanan panik yapmasın! Her evde bulunan malzemeler ile tarif açıklandı! Bu tarifi tesisatçılar bile bilmiyor!

Mutfak lavaboları tıkanan panik yapmasın! Her evde bulunan malzemeler ile tarif açıklandı! Bu tarifi tesisatçılar bile bilmiyor!

Ev halinde en çok hoşlanılmayan olaylardan birisi olan lavabo tıkanmalarına kesin çözüm açıklandı. Kimyasal ürün kullanmadan lavabonuzu tıkanıklıktan kurtarın. Sadece evinizde bulunan malzemeler ile birlikte lavabonuzu yeniden açmak mümkün. Bu tarif ile birlikte hiç zorlanmadan lavabonuz açılacaktır. Peki tarif nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

TIKANAN LAVABOLARI AÇMANIN KOLAY YOLU!

Lavabo tıkanması hiç kimsenin istemeyeceği olanlardan birisi olarak söylenebilir. Ev halinde hemen hemen herkesin başına 1 kere de olsa gelen lavabo tıkanma olayı oldukça can sıkıcı olabiliyor.

Lavaboların tıkanması sonucunda ortaya çıkan koku ise bir o kadar da kötü olduğu bilinir. Bu durumda acemi bir kişi en yakınlarındaki markete giderek en pahalı kimyasallar ile lavaboyu açmak için çaba gösterir. Fakat sadece evinizde bulunan malzemeler ile lavabo giderini açmak mümkün.

Hem paranız cebinizde kalır hem de kimyasallardan uzak durmuş olursunuz. Eskilerin bildiği bir yöntem ile yapılan tarif sonucunda lavaboyu açmak oldukça basit bir olay. Kimyasal içermeyen tarif ile tıkanan lavabolarınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

837d937029a7d338a0c893aa55e2414c761d7f6e.webp

LAVABO AÇMAK İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER!

Bu yöntemi daha önce duysanız da inanmadığınız için yapmamış olabilirsiniz. Daha öncesinde aranızda bu tarifi görmeyenler de olabilir. Bu tarifi gerçekleştirebilmek için bazı malzemelere ihtiyacınız vardır. Oldukça can sıkıcı olan lavabo tıkanmasını açmak için gerekli olan malzemeleri elde etmek oldukça kolaydır. Genellikle her evde bulunan malzemeler ise şu şekilde;

  • 3 su bardağı karbonat
  • 5 su bardağı tuz
  • Ilık sirke
  • Sıcak su

lavabodaki-kotu-koku-nasil-gider.jpg

TIKANAN LAVABO NASIL AÇILIR?

  • Karbonat ile suyu tamamen birbirine karıştırın,
  • Hazırlanan karışımı huni yardımı ile lavabo giderine gitmesini sağlayın,
  • Ilık haldeki sirkeyi lavabo giderine dökün,
  • Son olarak ise lavabo giderine sıcak suyu dökün.

Yukarda yer alan işlemleri harfiyen uymanız halinde lavabonuzun kısa bir süre içerisinde açıldığını göreceksiniz. Bu yönteme aynı zamanda Alman yöntemi de denir. Bu şekilde lavaboları zahmetsiz bir şekilde açabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN