Ninelerimizden kalma bu pratik temizlik tüyoları hem haya kurtarıyor hem de ev bütçenize katkı sağlıyor! Şimdi deneme zamanı

Ninelerimizden kalma bu pratik temizlik tüyoları hem haya kurtarıyor hem de ev bütçenize katkı sağlıyor! Şimdi deneme zamanı

Eski zamanlardan berri ninelerimizin ev temizliğinde sık sık kullandığı en kolay temizlik ipuçları ve püf noktalarını sizler için bir araya getirdik. Bu yöntemlerle zamandan ve paradan tasarruf edince rahat bir nefes alacaksınız...

Kuşkusuz evinizin en çok sevdiğiniz hali en temiz halidir. Bu herkes için böyledir. Peki evinizi hızlı bir şekilde temizlemenin en iyi yolu nedir?

bakirlar.jpg

GÜMÜŞÜ DİŞ MACUNU İLE CİLALAYIN

Evinizde şık bir akşam yemeği mi planladınız ve son anda gümüş takımlarınızın eskisi kadar parlak ve lekesiz olmadığını fark ettiniz mi? Diş macunu kullanarak güzelce cilalayın! Diş macununu yumuşak bir bezle çatal bıçak takımına sürün, suyla durulayın ve ardından temiz bir bezle kurulayın. Gümüşün hiç olmadığı kadar parlayacak ve akşam yemeğine hazırsın!

ter-leke.jpg

GİYSİLERDEKİ TER LEKELERİNİ LİMON SUYUYLA ÇIKARIN

Biraz limon suyu ve tuzu karıştırın ve bunu söz konusu ter lekesine uygulayın. Yarım saat bekletin ve ardından çamaşırları sirke ve ılık suyla durulayın. Son adım, giysileri çamaşır makinesine koymak ve normalde yaptığınız gibi yıkamak. Bu doğal temizlik maddesi, narin veya eski kumaşlarda bile kullanımı tamamen güvenlidir.

gumus-takilar-sirke-ile-nasil-parlatilir.png

MADEN SUYU KULLANARAK MÜCEVHERLERİ TEMİZLEYİN

Limon veya diğer aromalar gibi hiçbir katkı maddesi içermeyen maden suyu, altın takılarınızı daha önce hiç olmadığı kadar parlatacak. Maden suyunu bulaşık sabunu ile birleştirin ve altın takılarınızı beş dakika içinde ıslatın. Bu bileşen kombinasyonu kiri temizler ve mücevherlerinizin yeni gibi görünmesini sağlar.

ketcap-217.jpg

DOMATES KETÇAPLI BAKIR CİLASI

Gümüşü diş macunu ile parlatabileceğiniz gibi, domates ketçap kullanarak da bakır eşyalarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Bir beze iyi bir ketçap parçası sürün, üzerine biraz tuz serpin ve ardından karışımı bakır kaplarınıza, kupalarınıza veya diğer eşyalarınıza sürün. Kırmızı-kahverengi bakır rengi geri gelecek ve eşyalarınız yeni gibi görünecek.

maxresdefault.jpg

BEBEK YAĞI MUCİZESİ

Bebek yağı sadece yumuşatmak ve cildi yatıştırmak için değil, temizlikte yardımcımızdır. Kuzininizin veya diğer paslanmaz çelik cihazların üzerindeki parmak izlerine, temiz bir mikrofiber bezin üzerine az miktarda bebek yağı damlatın ve silin.

solan-cicekler-1200x900.jpg

ÇİÇEKLERİ SICAK SUYA KOYMAK

Solmuş çiçeklere hayatta bir şans daha vermek ister misiniz? Onları sıcak suya koyun. Su soğuyana kadar onları orada bırakın. Su soğuyunca çiçekler tekrar taze olacak. Sapların kenarlarını kesin ve çiçekleri normal, soğuk suya geri koyun.

yerler-bezle-mi-yoksa-vileda-ile-mi-silinmeli-1524214321-4527.webp

BÜYÜK PARA TASARRUFU SAĞLAYAN İPUCU: SİRKE

Evinizi yukarıdan aşağıya temizlemek için daha doğal bir yaklaşım arıyorsanız, sirke en iyi arkadaşınızdır. Evinizin genel temizliğinde, camdan zemine kadar her alanda kullanabileceğiniz sağlıklı harika bir çözüm ortağınızdır. Herhangi bir kireç skalasının kolayca çıkarılması için duş başlığınızı kaynar su ve sirke karışımı ile ıslatın ve kurulayın. Sonucu görün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN