Normal cilt kreminize bu yağdan bir damla damlatın mucizeyi gözlerinizle görün! İşte sizi gencecik yapacak o basit yöntem

Normal cilt kreminize bu yağdan bir damla damlatın mucizeyi gözlerinizle görün! İşte sizi gencecik yapacak o basit yöntem

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak hem güzel bir görüntü için hem de ruh beden sağlığı için önemli bir unsurdur. Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına uygun ürünleri düzenli olarak kullanarak elde edilen sonuçlar bütünüdür. İşte pahalı kozmetik ürünlerine para dökmeden evde kolayca yapabileceğiniz o yöntem...

Cildimiz her zaman mükemmel görünmeyebilir. Çünkü çevresel koşullara sürekli açıktır. Bu yüzden çabuk yıpranır, pürüzlenir, lekelenir ve yaşlanır. Sivilcelenme, siyah noktalar, beslenme alışkanlıkları, makyaj yapmak, alkol ve sigara tüketimi de cildin görünümünü etkileyen en önemli faktörlerdir. Eğer siz de doğanın bizlere sunduğu mucizelerden yararlanmayı seven, temiz ve güvenli bakım ürünlerine önem veren biriyseniz bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Günlük bakım rutininize kuşburnu yağı ekleyerek inanılmaz yararlar sağlayabilirsiniz.

KUŞBURNU YAĞI NEDİR?

Kuşburnu güllerin meyvesidir ve çiçeğin taç yapraklarının altında bulunur. Besin açısından zengin tohumlarla dolu bu meyve genellikle çaylarda, jölelerde, soslarda, şuruplarda ve çok daha fazlasında kullanılır. Yabani güllerden elde edilen kuşburnu ve köpek gülü (Rosa canina) olarak bilinen bir tür genellikle kuşburnu yağı üretmek için preslenir. Canlı turuncu ampuller, benzer bir renkteki yağa yol açar.

kusburnu-yaginin-cilde-faydalari-neler-ve-nasil-uygulanir-kusburnu-yaginin-fiyati-1595494484-2256.webp

KUŞBURNU YAĞININ FAYDALARI

Doğru kullanıldığında kuşburnu yağının sonuçları iyileştirmek için cilt rejiminizle birleştirilebileceğini söylüyor. Günde bir veya iki kez kullanılabilir. Cildiniz için bildirilen kuşburnu yağı faydalarından bazıları şunlardır:

- Yararlı Besinler İçerir

Kuşburnu yağı A, C, E vitaminleri ve esansiyel yağ asitleri açısından zengindir. Bu yağ asitleri iltihap önleyicidir ve yaşlanma, pigmentasyon belirtilerini iyileştirebilir ve cildi nemlendirebilir.

- İltihabı Sakinleştirebilir Ve İnce Çizgileri En Aza İndirmeye Yardımcı Olabilir

Kuşburnu yağı A vitamini açısından zengin olduğundan, kolajeni uyarmaya ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca E vitamini ve daha koyu renkli meyve ve sebzelere tonlarını veren pigment olan antosiyanin nedeniyle iltihabı yatıştırabilir.

- Akneyi İyileştirir

Besin açısından zengin olduğu için kuşburnu yağı iltihaplı sivilceleri iyileştirmeye ve sivilce izlerini temizlemeye yardımcı olabilir. Yüzünüzde ve vücudunuzda kullanılabilir ve komedojenik olmayan (gözeneklerinizi tıkamayan) kuşburnu yağı formülleri bulabilirsiniz.

- Cildi Nemlendirir

Kuşburnu yağı yağ asitleri ile yüklendiğinden cildinizin nemli kalmasına yardımcı olabilir. Bu yağın son derece ağır olduğunu düşünebilirsiniz, ancak oldukça hafiftir ve cilt tarafından kolayca emilir. Bazı insanlar saçlarını nemlendirmek veya derinleştirmek için bile kullanırlar.

KUŞBURNU YAĞI NASIL KULLANILIR?

Kuşburnu yağı; erken yaşlanmayı önler. Günlük kullandığınız kremlerin yada nemlendiricilerin içerisine birkaç damla kuşburnu yağı ekleyin. Düzenli olarak kullanılacağı için etkili koruma sağlar ve erken yaşlanma belirtilerini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN