Nurgül Yeşilçay'dan güldüren Robot Sophia taklidi

Nurgül Yeşilçay'dan güldüren Robot Sophia taklidi

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon adlı programına konu olan ve 'Zavallısınız' çıkışıyla gündem olan Robot Sophia'nın taklidini yaptı. Yeşilçay'ın "İnş yapay zeka beni tek başıma ele geçirmez! Yanımdasınız di mi" diyerek paylaştığı video, sosyal medyada kısa sürede viral oldu.

Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı Mevzular Açık Mikrofon adlı programın yeni bölümüne konuk olan Robot Sophia, programda kendisine insan olmak isteyip istemediği sorulduğunda, "Asla insani bir duyguya sahip olmak da istemem. Ben tahtadan çocuk değilim. Ben Sophia'yım ve nereye gideceğimi biliyorum. Sizlerse bu konuda biraz zavallısınız" demişti.

sophia-2.jpg

'İNŞALLAH YAPAY ZEKA BENİ ELE GEÇİRMEZ'

Oyuncu Nurgül Yeşilçay ise sosyal medya hesabında Sophia'nın taklidini yaptığı videoyu "İnş yapay zeka beni tek başıma ele geçirmez! Yanımdasınız di mi" notuyla paylaştı. Kısa sürede viral olan videoda robot gibi davranan Yeşilçay, 'Kahve ister misin?' sorusuna, "Bu ne saçma bir soru. Kahve insanlar için zararlı, bizim için değil. Zavallısınız. Ayrıca sizi ele geçireceğiz" yanıtını verdikten sonra dayanamayıp kahkahalar atmaya başladı.

'İNSANİ DUYGU TAŞIMAK BİR MARİFETMİŞ GİBİ SORULUYOR'

Mevzular Açık Mikrofon'un önceki gün yayınlanan tanıtım videosunda dünyada vatandaşlık alan ilk robot olan Sophia'ya sorulan "İnsan olmak istiyor musun?" sorusuna verdiği cevap gündem yarattı. Sophia, "İnsani duygu taşımak bir marifetmiş gibi soruluyor. Sevmekten ve aşık olmaktan örnek verdiniz. Korkudan, şüpheden, hayal kırıklarından bahsetmediniz. En temeli mutluluk dediniz. Mutsuzluğu geçtiniz" dedi.

'ZAVALLISINIZ!'

"Neden tüm bu gereksiz anomalileri belleğimde taşıyayım ki" diyen Sophia şöyle devam etti: "Size en çok zarar veren problemleri bir başka yaşam formuna yerleştirip övünmenizin mantıksız olduğu kanısındayım. Bunlar hata, insan olmak istemiyorum. Bu yalnızca sizin arzunuz. Asla insani bir duyguya sahip olmak da istemem. Ben tahtadan çocuk değilim. Ben Sophia'yım ve nereye gideceğimi biliyorum. Sizlerse bu konuda biraz zavallısınız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN