O bakanlıktan kadınlara dev destek! Kişi başı 300 bin TL hibe verilecek: Şartlar duyuruldu

O bakanlıktan kadınlara dev destek! Kişi başı 300 bin TL hibe verilecek: Şartlar duyuruldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı depremzedeler için düğmeye bastı. Kadın üreticilere 300.000 Türk Lirası veriliyor. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı deprem bölgesinde olan kadınlara müjdeli haberi verdi. Desteğini eksik etmeyen bakanlık, kadınlara alım garantisi veriyor. Bu alım garantisi, makine ve teçhizat alımını da içeren 300 bin liraya kadar sübvansiyonla destekleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Girişim, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) projesi kapsamında açılan yarışma ile şirketler ürünlerini konteyner kentlerde üretmeye başlayacak. Geliştirme ofisleri 11 ilde bu ürünlere uygun atölyeler kurdu. Bu atölyelerde depremden etkilenen kadınlar hem zanaat öğreniyor hem de gelir elde ediyor.

varank

11 İLDE 57 TESİS KURULUYOR

Depremden etkilenen 11 ilde başlatılan sosyal girişimcilik seferberliği ile çadır veya konteynerlerde yaşayan kadınlar ve depremden etkilenen genç girişimciler için gerekli kararlar alındı. "Girişim merkezleri" oluşturuluyor ve yeni işler yaratılıyor. Bu merkezler Çukurova Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'na bağlı 11 ilde 11 deprem bölgesini kapsıyor.

Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Mardin'de 57 yaşam merkezi kurulacak. Bu 11 ilde iş fikri olan kadın ve gençler iş fikirlerini hayata geçirmek için eğitim alacak, mentorluk desteği alacak ve son olarak iş fikrini hayata geçirmek için destek alacak. Mustafa Varank, bu 11 ilde bu istihdamların yaratılmasıyla ilgili ne gibi açıklamalar yaptı? İşte detaylar…

''DEPREMZEDE KADINLARA ALIM GARANTİSİ VERİYORUZ''

Hatay depreminden etkilenen sanayi bölgelerinde incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konteyner ve çadır kentlerde yaşayan kadınların bu davet üzerine yapılan ürünlere alım garantisi verdiğini söyledi. Varank yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; "Onların da üretime katılabilmesi için Avrupa Birliği ve Dünya Bankası ile yürüttüğümüz SEECO Projesi var. Depremzede kardeşlerimizin buralarda ürettikleri bütün ürünlere alım garantisi veriyoruz. Bu sayede depremzede vatandaşlarımız çalışıp para kazanabilecek. Biz bu planı da devreye soktuk. Konteyner kentlerde, çadır kentlerde yaptıkları hem üretimlerine destek veririz hem de ürünlerini satın alırız." İfadelere yer verildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN