O otu bahçeye ekin ağaç çiçek coşsun! Kökü demir gibi yapıyor

O otu bahçeye ekin ağaç çiçek coşsun! Kökü demir gibi yapıyor

Çoğu kişinin boşuna yer kaplayan, bacak ve kolları sokan bir ot olarak bildiği o ot aslında bahçelerdeki bitkiler için sayısız fayda sağlıyor. Özellikle bahçesinin düzenine ve güzelliğine önem verenlerin bu otun faydalarından yararlanması büyük önem taşıyor.

Birçoğumuzun bacakları ve kolları soktuğu için sevmediği hatta boş bir ot olarak gördüğü ısırgan otunun aslında faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle yazlık alanlarda bahçesi bulunanların aradığı doğal gübre tam olarak ısırgan otudur. Peki, ısırgan otunun faydaları nelerdir, ısırgan otunu nasıl değerlendirmek gerekiyor? İşte cevabı...

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELER?

- Isırgan otunun yanında yetişen bitkiler her zaman daha güçlü bağışıklığa sahip olur.

- Isırganla büyüyen bitkilerin tırtıl ve sümüklü böceklerin saldırısına uğrana olasılığı da oldukça düşüktür.

- Isırgan humusu belirli oranda dikim çukurlarına atıldığında bitkiler daha gür büyür. Ancak bu oranı iyi ayarlamak gerekiyor yoksa bitkiler anormal derecede şişmanlamaya başlar.

yeni-proje-34.jpg

ISIRGAN OTU GÜBRESİ NASIL HAZIRLANIR?

Herkesin bildiği yeşil gübre için ısırgan otu hasat edilmektedir. Hava kısmının kullanımı yeterlidir ancak isteğe göre köklerden de faydalanabilirsiniz.

Hammaddelerinizi uygun bir kaba boşaltın ve üzerine kaynar su ilave edip ağzını infüzyon kapakla kapattıktan sonra 10-14 gün, güneş altında bekletin. İnfüzyonu tahta bir kaşık ile her gün düzenli olarak karıştırmaya dikkat edin. Sıvınız koyulaştığında gübreniz hazır demektir. Elde ettiğiniz gübreyi 14 gün aralıkla kök altlarına uyguladığınızda sonucu göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN