O tarihte sakın evde durmayın! Gökyüzünde büyük şölen yaşanacak, resmen geçiş töreni, oldukça nadir görülüyor

O tarihte sakın evde durmayın! Gökyüzünde büyük şölen yaşanacak, resmen geçiş töreni, oldukça nadir görülüyor

Oldukça nadir görünen bir gökyüzü olayı o tarihte gerçekleşecek. Bu anlara şahitlik etmek istiyorsanız o gün gökyüzünü izlemeyi kaçırmayın. Büyük bir şölen meraklılarını bekliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Tam 6 gezegen 3 Haziran tarihinde gökyüzünde hiza ağlanacak. Oldukça nadir görülen gökyüzü olaylarından biri olan bu olay özellikle gök olaylarına meraklı olanları yakından ilgilendiriyor. Kuzey Yarım Küre’de görülebilecek olan bu manzara merakla bekleniyor.

yeni-proje-1-002.jpg

3 HAZİRAN’DA GÖKYÜZÜNE BAKMAYI UNUTMAYIN

Merkür, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün, 3 Haziran 2024'te tek bir çizgide parlayacak. Nadir görülen gök olayı, Kuzey Yarım Küre'de güneşin doğumu öncesi görülebilecek. Altı gezegenin hizalanması sonucunda ortaya çıkacak görüntüler merak uyandırıyor.

Astrolojik olaylar içerisinde “gezegen geçit töreni” olarak bilinen bu görüntü ile Merkür, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gökyüzünün akıl almaz güzelliklerini farklı bir açıdan gösterecek.

yeni-proje-2.jpg

GÜNDOĞUMUNA 20 DAKİKA KALA HAZIR OLUN

Söz konusu bu olay gün doğumundan yaklaşık 20 dakika önce doğu ufkunda meydana gelecek. Hizalama, Jüpiter'in ufka en yakın olduğu alçak doğu ufkundan Merkür, Uranüs, Mars, Neptün ve Satürn'e kadar uzanacak.

yeni-proje-3.jpg

NELER GÖRÜLECEK

Jüpiter: söz konusu hizalama içinde bulunan gezegenler arasındaki en parlak ve çıplak gözle en kolaylıkla görülebilecek olan gezegen Jüpiter olacak.

Merkür: Bu gezegeni yardımsız olarak görmeniz mümkün lakin ufkun altında bulunduğundan dolayı net bir görüş alanı olması gerekiyor.

Mars ve Satürn: akşam bu 2 gezegen öne çıkacak ve kolaylıkla ayırt edilebilecek.

Uranüs ve Neptün: Akşam diğer gezegenlere göre daha sönük görüntüleri olacak olan Uranüs ve Neptün, net görülmek için dürbün ya da teleskop ihtiyacı oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN