Öğretmeninize alabileceğiniz 10 teknolojik hediye fikri

Öğretmeninize alabileceğiniz 10 teknolojik hediye fikri

Öğretmenler gününün öğretmenler açısından ayrı bir değeri, öğrenciler açısından farklı bir mutluluğu vardır. Öğrenciler bu güne daha büyük bir önem atfetmiş olacaklar ki, ısrarla hediye istemeyen öğretmenlerin sözü pek de önemsemez.

Hediye maddi değeri ya da büyüklüğüyle değil işlevselliği ile anlam kazanır. Ancak konu teknolojik hediye olduğunda maddi değerin göz ardı edilmesi çok da mümkün olmaz. Bu yüzden doğru bir fiyat/performans değerlendirilmesi yapılarak alınabilecek ürünler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

1) AKILLI SAAT

Giyilebilir teknolojilerin kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmıştır. Akıllı saatler; saat gösterme işlevine ilaveten aramaları cevaplayabilme, çeşitli planlar yapabilme, hava durumu takibi ve hatta birtakım sağlık verilerine erişebilme olanakları sunar. Bu imkânlar öğretmenlerin hem meslek hem de kişisel hayatları açısından oldukça kullanışlıdır.

2) BLUETOOTH HOPARLÖR

Piyasada oldukça fazla alternatifi bulunan kablosuz hoparlörler uygun fiyatlı hediyelerden sayılabilir. Kablosuz bağlantı avantajı ile özellikle sınıf içi etkinliklerde kullanılabilir. Öyle ki küçük sınıflarda bu tarz ürünler öğretmenin de sağ kolu olmuştur.

3) BLUETOOTH KULAKLIK

Günümüzde birçok teknolojik alette kablolu devrin sona erdiği görülür. Kulaklıklarda tam anlamıyla bir sona ermeden bahsedilemez. Ancak airpods kullanımı ülkemizde de önemli ölçüde yaygınlaşmıştır.
Bir başka işle uğraşırken müzik dinleme, telefon görüşmesi yapabilme imkânı veren bu teknolojik ürün, öğretmenleri de kablo karmaşasından kurtaracaktır.

4) DOKUNMATİK KALEM

Dokunmatik ekran üzerine çizim ya da seçim yapmayı kolaylaştıran dokunmatik kalemler hem ekonomik hem de işe yarar hediye vasfı taşır. Günümüzde neredeyse herkesin dokunmatik bir aygıta sahip olmasından ötürü köşeye atılmaz niteliktedir. Uyum sorunu olmadığından tamamen zevke dayalı bir seçim yapılabilir.

5) KABLOSUZ FARE

Bluetooth teknolojisi sayesinde kablo olmaksızın bilgisayarla iletişim kurabilen bu fareler, kablolu olanlarına göre daha uzun ömürlüdür. Hemen hemen her cihazla kullanılabileceklerinden uyum sorunu yaşanmaz. Farenin kablosuz ağ ile bağlanması sonrası kullanıma hazır hale gelen bu ürünlerin kullanımının ülkemizde yaygın olduğu söylenebilir.

6) LAZER KLAVYE

Henüz ülkemize gelmemiş olan bu ürünün asıl adı "Magic Cube" olup Türkçeye sihirli küp olarak çevrilebilir. Kendisi küçük işlevi büyük olan bu alet, klasik klavyeye göre çok daha hijyeniktir. Daha uzun süreli kullanım sağlanmasının yanı sıra kolay taşınabilirdir. Ürün oyun kullanıcılarına hitap etmeyebilir ancak sınıfta asgari işlerin halledilmesi için öğretmene büyük yardımcıdır.

7) POWERBANK

Piyasada değişik çeşit ve farklı kapasitelerde powerbank modelleri bulunur. Bu ürünler bizleri dışarıda priz arama derdinden kurtarır. Her ne kadar gelişen teknoloji pil ömrünü artırmaya dayalı olsa da yoğun kullanım sonucu azalan şarj, acil durumlar için tehlike yaratır. Bu bakımdan önemi tartışılmazdır. Hâlen edinmeyenin öğretmeniyle birlikte kendisine de alması mantıklı olur.

8) SOĞUTUCU STAND

Teknolojik aletlerin çoğunun ömrü fazla ısınmadan dolayı tükenir. Özellikle bilgisayarda fazla ısınma veya sıcak yerlere yakınlık adaptöre kalıcı zararlar verir. Bilgisayarlar için bu husus ayrı önem taşır. Çünkü bilgisayara ait ekipmanlar piyasada birçok ürüne göre yüksek fiyattadır. Etkin bir koruma için aslında gerekli bir ürün olsa da hâlen kullanımı yaygın değildir. Bununla birlikte öğretmene alınabilecek lüzumlu bir hediyedir.

9) TAŞINABİLİR HARD DİSK

Taşınabilir Hard Diskler, bilgisayarda yer alan bilgi ve belgelerin kaydedilerek taşınmasını sağlar. Özellikle ders dokümanlarının bu yolla muhafazası bir öğretmen için büyük kolaylıktır. Bunun yanı sıra Hard Disklere aktarılan bilgiler sayesinde bilgisayardaki depolama alanı açılacak ve varsa yavaş çalışma özelliği de ortadan kalkacaktır.

10) TELEFON TUTUCU

Telefonları koyma yeri arama derdine son veren bu ürün, özellikle araç içinde oldukça kullanışlıdır. Farklı uzunluk ve şekillerde modelleri bulunan telefon tutucular sürücü güvenliği açısından da gereklidir. Ayrıca bazılarında şarj etme özelliği bulunduğundan öğretmene hediye alırken ekonomik durum elverdiği ölçüde bunlar da tercih edilebilir.

Öğretmene alınabilecek hediye fikirleri;

Kahve makinesi
Robot süpürge

Sanal gözlük gibi seçenekler ile artırılabilecek olsa da telefon ve
bilgisayarın yaygınlığı dolayısıyla yukarıda sayılanlara öncelik verilmesi yerinde olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN