Ona ‘Meyvelerin unutulmazı’ deniyor! Yıldız şeklinde büyüyor, unutkanlığı kökten kazıyor! Türkiye’de bulması ise zor

Ona ‘Meyvelerin unutulmazı’ deniyor! Yıldız şeklinde büyüyor, unutkanlığı kökten kazıyor! Türkiye’de bulması ise zor

Bu meyvenin faydasını duyan pazarlarda manavlarda döne döne arıyor. Meyvelerin en unutulmazı olarak biliniyor unutkanlığı kökten kazıyor. Türkiye'de bulunması oldukça zor olan bu meyvenin yıldız şeklindeki görüntüsü ve kendine özgü tadı kendisine diğerlerinden ayırıyor. İşte faydaları…

Tropikal iklim meyvesi olarak bilinen karambola Güneydoğu Asya'ya özgü bir lezzet olarak bilinmektedir. Endonezya, Filipinler ve Malezya çevresinde doğal olarak yetişen bu meyve güneydoğu Asya, Güney Pasifik, Mikronezya ve Doğu Asya'nın bazı bölgelerinde yaygın olarak tüketilmektedir. Türkiye'de çok sık tüketilmemesine rağmen dünya genelinde bilinen bu meyve hem yıldız şeklindeki görüntüsü ile hem de unutkanlığın ilacı olarak hafızalara kazınıyor. Türkiye'de ise Yıldız Meyvesi ismiyle tanınmaktadır. İşte faydaları…

UNUTKANLIĞIN İLACI

Türkiye'de bulunması zor meyveler arasında yer alan karambola dünyada şifasıyla adından söz ettiren gıdalar arasında yer almaktadır. Meyvenin en belirgin özelliği yanlamasına kesildiğinde ortaya çıkan yıldız şeklindeki görüntülerdir. Tamamı yenilebilir ve elle kolay bir şekilde tüketilebilen bu meyvenin konservesi ve meyve suyu da yapılıyor. Aynı zamanda yemek yapımında kullanılan karambola, yüksek vitamin içeriği ile birlikte portakal ve greyfurta benzer bir lezzet ortaya çıkartmaktadır.

karambola.jpg

YILDIZ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Fosfor ve potasyum açısından zengin bir yapıya sahip olan Yıldız meyvesi güçlü antioksinin özelliklerine sahip bir meyve türü olarak görülüyor. Ekşi lezzete sahip olan karambola özellikle c vitamini ve potasyum bakımından oldukça zengin bir kaynaktır.

yildiz-meyvesi.jpg

Düşük şeker içeriği ile birlikte kilo kontrolüne hedefleyen kişilerin sıklıkla başvurduğu bu meyve C vitamini açısından zengin oluşuyla damar tıkanıklığının da önüne geçmektedir. Kalp sağlığını desteklemek isteyenlerin tercihi olan bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Yaraların hızlı iyileşmesine katkıda bulunan karambola diş eti sağlığını koruyarak hafızayı güçlendirip unutkanlığın önüne geçiyor.

karambola-meyvesi.jpg

KARAMBOLA NASIL TÜKETİLİR?

Türkiye'de çok sık bulunmayan karambola meyvesi boylamasına 5 dilimden oluşmaktadır. İster yan ister dik bir şekilde keserek tüketebileceğiniz bu meyve kabuğundan içine kadar şifa dağıtıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN