Optik illüzyon: Bu ormanda saklanıp uyuyan tilkiyi 20 saniye içinde bulabilir misiniz?

Optik illüzyon: Bu ormanda saklanıp uyuyan tilkiyi 20 saniye içinde bulabilir misiniz?

Kamuflaj doğadaki en iyi doğal illüzyondur. Bu fiziksel özelliğe sahip olan hayvanlardan tilki görseliyle hazırlanmış bir optik illüzyon ile karşınızdayız. Bu illüzyondaki tilkiyi bulmanız için sadece 20 saniyeniz var. Hazırsanız süre başladı...

Son zamanlarda arama motorlarında sık sık karşımıza çıkan optik illüzyonlar gerçekten de bizleri hem eğlendirirken hem de düşündürüyor. Pek çok optik illüzyon, vizyonumuzun ve beynimizin nasıl çalıştığına, renk ve ışığı nasıl algıladığımıza dair büyüleyici sırları açığa çıkarır ve birçoğu sadece kafa karıştırıcıdır. Şu anda sosyal medyada büyük bir hit ama optik illüzyonlar yeni bir şey değil. Optik illüzyonlar yüzyıllardır ve birçok farklı kültürde, insanları eşit derecede memnun ediyor ve şaşırtıyor.

VİRAL OPTİK İLLÜZYON

Yakın geçmişte, netizenlerin başlarını kaşımalarına neden olan akıllara durgunluk veren birçok optik illüzyon viral hale geldi. Bir resim bulmacası veya bir resmin içine gizlenmiş bir şey olsun, optik illüzyonları çözmek her zaman eğlencelidir. Yemyeşil bir ormanın fotoğrafı sosyal medyada viral hale geliyor ve insanları düz görüşte saklanan uyuyan bir tilkiye davet ediyor.

Bu yapboz, uzun zamandır karşılaştığımız en zor bilmecedir, çünkü gizli tilkinin belirli bir süre içinde insanların yalnızca yüzde biri tarafından tespit edilebileceği söylenmektedir. Bulmaca görüntüsü, içinden geçilecek bir patika olan uzun ağaçlarla dolu büyük bir ormanı göstermektedir. Bu resimde bir yerde bir tilki uyuyor ama hayvanı tespit etmek kolay değil.

basliksiz-23.jpg

Bu zeka oyununu 20 saniyenin altında çözmenin zorluğunu kabul ediyor musunuz? Yukarıdaki optik illüzyon resmine yakından bakın. Çoğu, resme ne kadar bakarlarsa baksınlar, verilen süre içinde tüm gizli tilkileri bulamayınca, izleyenler şaşkına döndü. İşte gizli yüzü kolayca tespit etmenize yardımcı olacak bir çözüm. Gizli tilkiyi bulmayı başardınız mı?

İŞTE OPTİK İLLÜZYONUN ÇÖZÜMÜ:

Resmin sağ üst köşesinde gökyüzünde uyuyan bir tilki çizimini görebilirsiniz. İnce dalların arasında tilkinin çizgilerini tespit etmek o kadar kolay değil ama birkaç kullanıcı onu bulmayı başardı.

fffff.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN