Optik illüzyon IQ testi: Bu gizli kertenkelenin 11 saniyede bulunması imkansız! Yapabilir misin?

Optik illüzyon IQ testi: Bu gizli kertenkelenin 11 saniyede bulunması imkansız! Yapabilir misin?

Optik İllüzyon: Bu resimde gizli bir kertenkele var. Kertenkeleyi 11 saniyede tespit etmek imkansız. Onu değerlendirebilir misin? Şimdi bu optik illüzyon mücadelesiyle gözlem becerilerinizi test edin.

Optik illüzyonlar netizenlerin şu anki çılgınlığı ve bunu durduracak bir şey yok gibi görünüyor. Mevcut nesil arasında o kadar popüler hale geldi ki, pop kültürünün bir parçası olarak kabul edildi.

Optik illüzyonları çözmek eğlencelidir çünkü zihninizi meşgul eder ve size problem çözme heyecanı verir. Optik illüzyonlarla ilgili en iyi şey, akıllarımızı kandırmak için esrarengiz bir yeteneğe sahip olmalarıdır. İllüzyon kelimesinin kendisi, alay etmek veya kandırmak anlamına gelen “illüdere” kelimesinden türemiştir.

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi farklı optik yanılsama türleri vardır. Bilim adamları ayrıca optik illüzyonların, kişiden kişiye değişen bireylerin algı düzeylerini anlamalarına yardımcı olduğunu öne sürdüler. Kendinizi mükemmel gözlem becerilerine sahip olarak görüyor musunuz? Test etmek için şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyin.

1-005.jpg

GİZLİ KERTENKELEYİ 11 SANİYEDE TESPİT EDİN

Yukarıdaki resim, bir ağaç dalı görebileceğiniz bir orman sahnesini göstermektedir. Ağaç dalı yıpranmış görünüyor. Bu ağaç dalı ilk bakışta basit görünüyor ama bu ağaç dalında gizli bir kertenkele olduğunu biliyor musunuz?

Sizin için zorluk, 7 saniyede gizli kertenkeleyi bulmak. Bu basit bir meydan okumadır ve bu meydan okumayı çözmek için görüntüyü çok dikkatli bir şekilde gözlemlemeniz gerekir.

OPTİK İLLÜZYON İPUCU

Bu sahnede kertenkele olup olmadığını ilk bakışta anlamanın oldukça zor olduğunu biliyoruz. Bu yanılsamayı çözme arayışınızda size yardımcı olmak için size bir ipucu verelim.

İpucu şu:

Söz konusu kertenkele, Madagaskar'da bulunan bir kertenkele, daha spesifik olarak yosunlu yaprak kuyruklu bir kertenkeledir. Güney düz kuyruklu geko olarak da bilinir.

Bu kertenkele, çevresiyle uyum sağlamak için kamuflaj konusunda uzmandır.Henüz kertenkeleyi gördünüz mü? Zaman azalıyor ve sadece birkaç saniye kaldı.Kaçınız şimdiden kertenkeleyi gördü?

OPTİK YANILSAMA CEVABI

Zamanınız doldu.

Kertenkeleyi daha önce veya zamanında fark eden insanlar, üstün gözlem becerileri için büyük bir alkışı hak ediyor.

Kertenkeleyi zamanında göremeyenler, gözlem becerilerini geliştirmek için çalışmalıdır ve bu uygulama ile yapılabilir. Cevabı mı merak ediyorsunuz? Aşağıya kaydırın.

2-002.jpg


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN