Oruç tutarken oluşan ağız kokusu tarihe karışıyor! 1 kaşık yemek yeterli: Gün boyu ferahlatıyor

Oruç tutarken oluşan ağız kokusu tarihe karışıyor! 1 kaşık yemek yeterli: Gün boyu ferahlatıyor

Canan Karatay, Ramazan ayı boyunca oruç tutan vatandaşların en büyük şikayetlerinden biri olan ağız kokusuyla ilgili çözüm önerileri sunmaya devam ediyor. Son olarak, Karatay tarafından paylaşılan ağız kokusunu engelleyen tarif, milyonlarca kişi tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Oruç tutarken ağız kokusu nasıl giderilir? İşte o tarif...

Oruç, İslam dininde Ramazan ayı boyunca yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmayı ifade eden ibadetlerden biridir. Ramazan ayı boyunca oruç tutmak farzdır ve her müslümanın yerine getirmesi gereken bir görevdir. Oruç tutma süresi, İslam takvimine göre Ramazan ayının başlangıcından sonuna kadar olan günlerdir ve güneşin doğuşundan batışına kadar devam eder. Oruç tutan kişi, bu süre boyunca beslenme saatleri dışında yemek yemez, içmez ve cinsel ilişkiye girmez. Ayrıca oruç, kişinin sabrını, iradesini ve disiplinini geliştirmeye yardımcı olan manevi bir ibadettir.

canan karatay oruç ağız kokusu

Oruç tutarken ağız kokusu, özellikle uzun saatler boyunca hiçbir şey yemeden ve içmeden geçirilen günlerde yaygın bir sorundur. Ağız kokusunun nedeni, tükürük salgısının azalması ve ağızda biriken bakterilerdir. Bu sorunu önlemek için oruca başlamadan düzenli olarak su içmek, ağız çalkalama suyu kullanmak, dişleri fırçalamak, dil temizleyicisi kullanmak ve nane ya da sakız çiğnemek faydalı olabilir. Ayrıca, ağır baharatlı ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak da ağız kokusunu azaltabilir. Ancak bir yöntem var ki kesin çözüm sağlıyor! Canan Karatay tarifi verdi...

canan karatay oruç ağız kokusu

AĞIZ KOKUSUNU ENGELLEYEN TARİF!

Sahur vaktinde uygulayacağınız tarif ile birlikte  yalnızca 1 kaşık ile ağız kokunuzu giderebilirsiniz. Ağız kokusundan kurtulmak için bir kase yoğurdun içerisinde 1 yemek kaşığı bal ve 3 damla limon suyu sıkıp karıştırın. Bu sizin ağız kokunuzu engelleyecektir.

Ağız kokusu, birçok kişi için ciddi bir sorun olabilir ve sosyal hayatta rahatsız edici bir durum oluşturabilir. Ancak, düzenli olarak uygulanacak basit yöntemlerle bu sorunun önüne geçmek mümkündür. Öncelikle, özellikle sahur ve iftar sonrası dişlerinizi, dilinizi ve ağız içindeki yemek ve bakteri artıklarını düzenli olarak temizleyin. Ayrıca, diş ipi kullanarak dişlerinizin arasındaki artıkları da temizlemeyi unutmayın. Sigara tüketiminden kaçınmak, ağız kuruluğuna neden olan etkenleri ortadan kaldırmak ve gece yatmadan önce hareketli protezleri çıkarmak ve temizlemek de ağız kokusunu önlemek için önemli adımlardır. Yine de, diğer sağlık sorunlarının neden olduğu ağız kokusu için bir doktora danışmanızda fayda vardır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN