Oscarlı filmin yıldızı Lee-Sun-kyun aracında ölü bulundu

Oscarlı filmin yıldızı Lee-Sun-kyun aracında ölü bulundu

Oscar ödülü kazanan Parazit filmindeki rolüyle tanınan, aktör Lee Sun-kyun 48 yaşında hayatını kaybetti. Aracında ölü bulunan Lee hakkında, uyuşturucu kullanmak suçundan soruşturma yürütülüyordu.

Ünlü Güney Koreli aktör Lee Sun-kyun'un trajik bir şekilde aracında ölü bulunduğu haberleri Güney Kore medyasında yer aldı. Ülkenin önde gelen haber ajansı Yonhap, aktörün başkent Seul'de bir otoparkta, aracı içinde ölü olarak bulunduğunu bildirdi. Olayın intihar olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor.

ÇALKANTILI HAYATI YÜZÜNDEN İŞİNİ KAYBETMİŞTİ

Lee Sun-kyun'un yanında, tüten bir kömür bloğu olduğu belirtiliyor. 48 yaşındaki aktör, özellikle En İyi Film Oscar’ını kazanan "Parazit" filmindeki rolüyle tanınıyordu. Lee, aynı zamanda esrar ve psikoaktif uyuşturucu kullanmak suçlamaları ile soruşturma altındaydı ve bu soruşturma sonrasında televizyon ve reklam işlerini kaybettiği belirtiliyor.

oo.jpg

Güney Kore'de uyuşturucu kullanımı ağır suç olarak görülüyor ve bu bağlamda Lee, hafta sonu 19 saat boyunca ifade vermişti. Polis, Lee'nin evinde bir not da bulduğu iddia ediliyor.

basliksiz-1.jpg

LEE SUN-KYUN KİMDİR?

Lee Sun-kyun, Güney Kore'nin Ulusal Sanat Üniversitesi mezunu bir aktördü. 2001 yılında televizyon projelerine adım atan Lee, Bong Joon-ho'nun Parazit filmindeki performansıyla uluslararası üne kavuşmuştu. Film, küçük bir yarı bodrum katında yaşayan yoksul bir Güney Koreli ailenin hikayesini anlatıyordu ve En İyi Film Oscar’ı alan ilk Güney Kore yapımı olarak tarihe geçmişti.

Ekim ayında uyuşturucu kullanmak suçlamasıyla ifade veren Lee, kamuoyu ve ailesinden özür dilemişti. Lee Sun-kyun, oyuncu Jeon Hye-jin ile evliydi ve çiftin iki oğlu bulunuyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN