Pas lekeleri nasıl çıkar? Lavaboda, giyside, banyoda, mermerde ve muslukta oluşan pas lekelerini çıkarma yöntemleri

Pas lekeleri nasıl çıkar? Lavaboda, giyside, banyoda, mermerde ve muslukta oluşan pas lekelerini çıkarma yöntemleri

İnternet üzerinden temizlik ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki pas lekeleri nasıl çıkartılır? Nelere dikkat etmek gerekir? Tüm detaylar haberimizde.

Hemen hemen herkesin karşılaştığı ve inatçı lekelerden biri olan pas lekesinin nasıl çıkarılabileceği merakla araştırılıyor. Peki pas lekesi niye olur? Pas lekesi nasıl çıkartılır? Pas lekesi çıkarılırken neye dikkat etmek gerekir? Pas lekeleri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

PAS LEKESİ NİYE OLUR

Pas lekeleri su ve demir temas etmesi ve zamanla oksitlenme meydana gelmesi sonucunda olur. Pas lekesi çıkarılması en zor lekelerden biridir ve pas lekesi musluk, fayans, kıyafet, beyaz eşya, ev aletleri gibi birçok üründe ortaya çıkabilir.

BEYAZ EŞYA PAS LEKESİ NASIL ÇIKAR

Beyaz eşyaları ve ev aletleri suyla sık sık temas ettiği için pas lekesinin ortaya çıkması muhtemeldir. Örneğin ütünüzde oluşan pas lekesi için ütüye beyaz sirke koyulur ve çalıştırılır. Ütü çalıştırıldıktan sonra deliklerinden kirli su akar ve iç yüzeyi temizlenmiş olur. Limon tuzu da çıkarma yöntemlerinden biridir. Pas lekesi olan yere limon tuzu dökülür ve üstüne kaynar su eklenir ve bir süre sonra durulanır.

Banyo Kıyafet Fayanslardan Pas Lekesi Nasıl Çıkar

BANYODAN PAS LEKESİ NASIL ÇIKAR

Banyodaki fayanslarda pas lekesiyle sık sık karşılaşılır. Fayanstan pas lekesini çıkarmak için en etkili yöntem limon suyu olarak bilinir. Limon suyunun içinde olan asit pas lekesinin yumuşamasına yardımcı olur. Eğer limon suyu da işe yaramazsa diş macunu dökülüp sert bir şekilde fırçalayarak pas lekesi çıkarılabilir. Eğer pas lekesi çok fazla alana yayıldıysa pas sökücü alarak kimyasal kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat vakit varsa doğal yöntemlerle pas lekesini çıkarmak daha sağlıklı olacaktır.

KUMAŞTAN PAS LEKESİ NASIL ÇIKAR

Kıyafetlere de pas lekesi bulaşabilir ve anında müdahale etmek daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. Eğer pas lekesi hemen olduysa limon ve beyaz sirke sürerek bekletebilirsiniz. Pas lekesi zamanla açılacaktır. Lekenin çitilenmesi veya ovalanması oluşan lekenin dağılmasına sebep olacaktır. Bir bez ile fazla suyu alarak kıyafetinizi kurutup makinede yıkayabilirsiniz. Bu durumda kıyafetteki pas lekesi çıkar. Kıyafetlerden pas lekesini çıkarmak için önerilen yöntem halılar için de kullanılabilmektedir.

HALIDAN PAS LEKESİ NASIL ÇIKAR

Pas lekesinin bulaştığı halılar için eğer pas lekesi kuruduysa bıçak ile paslı alanı hafifçe ovduktan sonra kirli kısma nemli bir sünger ile bastırıp bulaşık deterjanı koyarak 5 dakika bekletebilirsiniz. Eğer bez paslanmaya devam ediyorsa ıslatmaya ve deterjan eklemeye devam edebilirsiniz. Eğer bu şekilde de leke geçmiyorsa limon suyu dökmeyi deneyebilirsiniz. Birkaç saat bekledikten sonra nemli bir bezle silerek pas lekesinden kurtulmanız mümkün olacaktır.

PAS LEKESİ ÇIKARILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Pas lekesi çıkarılması zor bir leke olduğu için insanlar bunu çıkarmak için uğraşmamayı tercih ediyor. Ancak pas lekesi önerilen yöntemlerle çıkabilecek bir lekedir. Önemli olan pas lekesi olan üründeki etiketin uyarılarıdır. Etiketteki talimatlardaki adımlara uymadan makineye atmamak gerekmektedir. Eğer ürün yanlış derecede yıkanırsa kıyafetler zarar görebilmektedir. Pas lekelerinin üstünde beyazlatıcı içeren kimyasal ürünler kullanılmaması gerekmektedir. Bu şekilde kıyafetin rengi bozulmaktadır. Renk açıcı kimyasallar yerine çok amaçlı temizleyicilerle pas lekelerinden kurtulmak mümkündür. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN