Patates Kabuklarını Sakın Çöpe Atmayın! Patates Kabuklarının Faydalarını Öğrenince Şok Olacaksınız

Patates Kabuklarını Sakın Çöpe Atmayın! Patates Kabuklarının Faydalarını Öğrenince Şok Olacaksınız

Patates seni kurtarmak için burada. Patates, cilt dokusunu iyileştirmek, cildi aydınlatmak ve koyu lekeleri hafifletmek için en iyi bileşenlerden bazıları olan çinko, demir, protein ve azelaik asit ile zenginleştirilmiştir...

Patates, cildimizdeki birçok sorunla savaşma gücüne sahip, mutfağımızın sihirli bir bileşenidir. En büyük ve en yaygın cilt sorunlarından biri cilt pigmentasyonu veya eşit olmayan cilt tonudur. Düzensiz cilt, güneş hasarı, uygun olmayan cilt bakımı rutini veya hiperpigmentasyondan kaynaklanır. Cilt düzensiz ve donuk görünür ve hatta makyaj uygulaması bile eşit olmayan cilt tonu nedeniyle zarar görür.

Patates suyu, belirli bir süre boyunca ciltteki koyu lekeleri ve sivilce izlerini tedavi edebilir. Birçok kişi bronzlaşma veya pigmentasyondan kurtulmak için kimyasal ağartıcıları tercih ederken, uzun vadede cilde zarar verebilir. Ancak patates, ağartma özelliklerine sahip doğal bir bileşendir ve patates kabuğu, herhangi bir yan etkisi olmaksızın cilt için harikalar yaratır.

haberici2-002.jpg

CİLDİ AYDINLATIR

Patates kabuğu, ciltteki koyu lekeleri veya sivilce izlerini gidermek için çok etkilidir. Mevcut azelaik asit cildi aydınlatmaya yardımcı olur ve ciltteki koyu lekeleri aydınlatır. Patates ayrıca güneş lekelerini veya ciltteki diğer yara izlerini gidermeye yardımcı olan katekolaz gibi ağartıcı bileşenler içerir.

PÜRÜZSÜZ VE TEMİZ BİR CİLT

Patates, cilt sağlığı için son derece faydalı olan proteinle zenginleştirilmiştir. Patates kabuğu, cilt hücreleri için protein sağlar ve berrak, pürüzsüz ve hatta cilt tonuna yol açar.

CİLDİ GÜÇLENDİRİR

Patatesin vitaminleri, demir ve mineralleri cildiniz için harikadır. Patates kabuğunun düzenli olarak uygulanması daha parlak ve sağlıklı bir cilde yol açar. Bu aynı zamanda donuk cildinizi kaldırmak ve ona sağlıklı bir parlaklık vermek için hızlı bir çözümdür.

haberici-001.jpg

BRONZLUĞU GİDERİR

Patates, cilt için doğal bir ağartma ve parlatıcı madde görevi gören C vitamininin iyiliği ile doludur. Güneş lekelerini gidermede etkilidir. Ayrıca yüzdeki koyu halkaları, ince çizgileri ve kırışıklıkları önleyerek eşit bir ton oluşmasını engeller.

PATATES KABUĞU NASIL KULLANILIR?

Bir patatesi yıkayın ve kabuğunu soyun. Kabuğu yüzün her yerine nazikçe ovalayın ve 5-10 dakika bekletin. Sonrasında soğuk su ile yıkayınız. Güneş yanığını yatıştırmaya yardımcı olur ve size doğal bir ışıltı verir.

Patates kabuğunu domatesle karıştırın ve bir tutam zerdeçal ekleyin. Bu yöntemi haftada bir kez uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Domates suyunu salatalık suyuyla da değiştirebilirsiniz.

Biraz patates kabuğunu ezin ve yanlarına birkaç damla limon ekleyin. Her ikisi de cildi aydınlatmak ve parlatmak için mükemmeldir.
İki dilim patates kabuğunu soğutun ve soğuk olanları gözünüzün altına uygulayın. Şişlikleri ve göz altı morluklarını yok eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN