Patlıcanlar asla yağ çekmiyor, kararmıyor! Usta şeflerin sırrı: Kızartırken mutlaka bunları uygulayın

Patlıcanlar asla yağ çekmiyor, kararmıyor! Usta şeflerin sırrı: Kızartırken mutlaka bunları uygulayın

En lezzetli sebzeler arasında yer alan patlıcan birçok yemeğin içerisinde yer alıyor. Çoğunlukla kızartılması tüketilen patlıcanı en doğru kızartma yöntemi bu şekilde oluyormuş… Bu yöntemle patlıcanlar ne kararıyor ne de yağ çekiyor. İşte patlıcan kızartmanın püf noktaları…

Patlıcan kızartırken yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de fazla yağ çekmesidir. Kızartma işlemi sırasında fazla bekletilen patlıcanlar kararırken yağ içerisinde kalan patlıcanlarda bütün yağı sünger gibi çekiyor. Usta şeflerin patlıcan kızartma sırrı ortaya çıktı. Bu yöntemle yapılan kızartmalar ne kararıyor ne de yağ çekiyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patlıcan birçok farklı şekilde tüketilmektedir. İster söğüş, ister yoğurtlu, ister türlü isterseniz de karnıyarık yapın ancak pişirirken bu yöntemleri uygulayın. İşte patlıcan kızartmanın püf noktaları…

PATLICAN KIZARTMANIN PÜF NOKTALARI

patlican-tuzlama.jpg

Tuzlama İşlemi: Patlıcan kızartırken öncelikle tüm dilimleri tuzlayarak işe başlayın. Tuzlama işlemi patlıcan içerisindeki fazla suyu çıkarırken yağın daha az emilmesini sağlamaktadır. Dilimlenen patlıcanlar bir süzgecin içerisine alındıktan sonra bir miktar tuz serpiştirerek 15-20 dakika kadar bekletin suyunu iyice süzdürünüz.

İnceltme Yöntemi: Patlıcan dilimleri ne kadar ince olursa yağ çekmesi de o kadar az olacaktır. Hem pişme işlemi hızlı olacak hem de yağ çekme düzeyi minimum seviyeye inecektir.

patlican-kizartma.jpg

Kâğıt Havlu İle Sıkma: Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcan dilimlerini mutlaka kağıt havlu üzerine alıp fazla yağın akmasını sağlayınız. Hafifçe kızaran patlıcanların üzerine bastırdığınız havlu kağıt ile birlikte içerisinde kalan yağın emilmesini sağlayarak daha hafif bir kızartma elde edebilirsiniz.

Doğru Sıcaklık: Kızartmanın doğru yapılması için doğru sıcaklık ayarının uygulanması gerekiyor. Yüksek sıcaklıkta yapılan kızartma Patlıcanın hızlı kızarmasını sağlarken yağın içerisinde nüfuz etmesini engellemektedir. Fakat düşük sıcaklıkta kızartma yaptığınızda patlıcan yağı içerisinde çekerek yumuşak kalmaktadır. Patlıcanı pişirmek için ideal sıcaklık ise 170-180 derece arasıdır.

patlican-inceltme.jpg

Tek Seferde Kızartma: Patlıcan dilimlerini tek seferde kızartın ve fazla kalabalık olmayacak şekilde tencerenize yerleştirin. Kalabalık bir tencerede kızartma yapmak, patlıcanların düzgün pişmemesine ve yağın içine çekilmesine neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN