Portakal ve limondan 60 kat fazla C vitamini var! Tam bir antioksidan deposu: Faydası saymakla bitmiyor

Portakal ve limondan 60 kat fazla C vitamini var! Tam bir antioksidan deposu: Faydası saymakla bitmiyor

Kış aylarının vazgeçilmezi C vitaminini en çok içeren meyve! Portakal ve limondan 60 kat fazla C vitamini var! Bunu yiyen zırh gibi oluyor, tam bir antioksidan deposu! Faydası saymakla bitmiyor...

Kışın gelmesiyle en çok ihtiyaç duyulan vitaminlerden C vitaminini portakaldan ve limondan daha çok karşılayan bir meyve var. Yüksek C vitamini ile kış aylarının vazgeçilmez meyvesi camu camu.

Doğa, bize birçok mucizevi bitki ve meyve sunar, ancak son yıllarda popülerliği artan ve dünya genelinde dikkat çeken bir süper meyve olan camu camu, sağlığa olan katkılarıyla öne çıkıyor. Amazon yağmur ormanlarının derinliklerinde yetişen bu tropikal meyve, özellikle yoğun C vitamini içeriği ile bilinir.

CAMU CAMU NEREDE YETİŞİR?

Limona meydan okuyor! C vitamini deposu, doğanın insanlığa hediyesi; mucizevi meyve! - Sağlık Haberleri

Camu camu meyvesi, Amazon havzasındaki Güney Amerika bölgelerinde, Peru, Kolombiya, Brezilya ve Venezuela'da doğal olarak yetişir. Genellikle su kenarlarında ve bataklık bölgelerinde yetişen camu camu ağaçları, sulu toprakları ve tropikal iklimi tercih eder.

Bu mucizevi meyve, Amazon yağmur ormanlarının nemli ve sıcak iklim koşullarında en iyi şekilde gelişir. Camu camu ağacının meyvesi, yerel halk tarafından toplanır ve tüketilir. Ayrıca, özellikle Peru gibi ülkelerde ticari amaçlarla yetiştirilen camu camu ağaçları da bulunmaktadır.

AĞIRLIĞININ 60 KATI C VİTAMİNİ İÇERİYOR

Camu camu meyvesinin yüksek C vitamini içeriği, dünya genelinde artan ilgi ve sağlık faydaları nedeniyle ticari üretimini artırmıştır. Bu meyve, taze ağırlığının neredeyse 60 katı kadar C vitamini içerir. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye, vücudu hastalıklara karşı korumaya ve serbest radikallerle savaşarak yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN