Resimdeki gizli köpeği sadece görsel zekası yüksek insanlar bulabiliyor... 11 saniyede bulabilir misiniz?

Resimdeki gizli köpeği sadece görsel zekası yüksek insanlar bulabiliyor... 11 saniyede bulabilir misiniz?

Resimdeki köpeği kaç saniyede bulabilirsiniz? IQ'su 130 ve üzeri olanlar en fazla 11 saniyede bu bulmacayı çözüyor. Peki siz kaç saniyede çözeceksiniz?

Görsel zekanıza güveniyor musunuz? Gözlem yeteneğiniz yüksek mi? İşte gözlem becerilerinizi, görsel zekanızı, muhakeme yeteneğinizi, problem çözme becerilerinizi, işlem hızınızı, yaratıcılığınızı ve beyin gücünüzü test edecek resimli bir bulmaca daha...

IQ seviyeniz yüksek mi? Resimli bulmacalar, problem çözme ve farklı düşünme becerilerinizi güçlendirmeye yardımcı olur. Yeni bakış açıları oluşturmaya yardımcı olurlar. Ayrıca bilişsel becerilerinizi, hafızanızı ve işlem hızınızı geliştirirler. Resimli bulmacalar zihninizi güçlendirmenin eğlenceli bir yoludur.

Tam da bu işe yarayacak bir resimli bulmacayla karşınızdayız. Bu bulmacada resimdeki köpeği 11 saniyede bulmanız isteniyor. Saatleriniz hazır mı? İşte bulmacamız:

gizli-kopek.jpg

RESİMDEKİ KÖPEĞİ BULUN

Resimli bulmacalarımıza bu sefer de karışık bir oda resmiyle devam ediyoruz. Köpeğini dışarı çıkarmak üzere tasmasını eline almış olan genç adamın sevgili köpeğini bulmasına yardımcı olabilecek misiniz?

Resme dikkatlice bakın ve aşağıya doğru kaydırmayın, cevapları en sonda verdik.

Basit gibi görünüyor ama pek de değil. Oda oldukça karışık. İyice bakın, her köşeyi gözden geçirdiğinizden emin olun. Buldunuz mu?

Nerede?

Bulamadınız mı?

Aramaya devam edin, öyle hemen pes etmek yok.

11 saniyede bulamadınız mı? Yine de devam edin.

Hala mı bulamadınız?

Çözümü görmek ister misiniz?

Emin misiniz?

O halde aşağı kaydırın:

.

.

.

.

İşte çözüm:

gizli-kopek-cozum.jpg

İşte orada! Kanepenin dibinde uyuyor. Halıyla aynı renk olduğu için görmek epey zordu. Halının karışık desenleri de hiç yardımcı olmadı tabii.. Hem de her yerde köpek yüzleri var gibiydi. Bu sevimli köpek oldukça iyi kamufle olmuştu yani.

Bu karmaşanın içinde saklanan köpeği 11 saniyede bulabildiniz mi?

Cevabınız evet ise, tebrikler! Gerçekten iyi bir gözlem yeteneğiniz var. Görsel zekası yüksek birisiniz ve ayrıntılara dikkat kesilen kartal gibi gözlere sahipsiniz.

Bulmacamızı beğendiyseniz arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize göndererek resimdeki gizli köpeği 11 saniye içinde bulmaları için onlara meydan okuyun.

İŞTE GİZLİ YETENEKLERİNİZ...


Neden resimli bulmacaları ve zeka oyunlarını çözmede iyisiniz hiç düşündünüz mü? Bu konuda sizi başkalarından ayıran şu yeteneklere sahip olduğunuzu söylemek mümkün:

Güçlü bellek ve işlem hızı
Yüksek IQ ve detaylara dikkat
Güçlü görsel beceriler ve mekansal akıl yürütme
Arka plan verilerini engelleyebilme
Azim ve muhakeme becerileri
Karışıklık ve belirsizlikle başa çıkma becerisi
Gelişmiş gözlem becerileri
Problem çözme ve zaman yönetimi konusunda yetenekli olmak
Güçlü kısa süreli hafıza
Güçlü eleştirel düşünme

RESİMLİ BULMACALAR NASIL ÇÖZÜLÜR?


Resimli bulmacaları çözmekte sorun mu yaşıyorsunuz?

Eğer bu konuda gerçekten zorlanıyorsanız nesneleri analiz etmek için ayrıntıları filtreleme sorunuyla karşı karşıya olabilirsiniz. Ayrıntıları hatırlamakta da zorlanıyor olabilirsiniz. Kısa süreli hafızanızı ve bilişsel becerilerinizi güçlendirmelisiniz. Bunun için hafızayı ve beyin becerilerini güçlendiren yiyecekler yemeyi deneyin ve konfor alanlarınızın dışına çıkarak beyninizin işleyişini değiştirmeyi deneyin. Bunun için de bulmacalarımızı çözmeye devam etmek ideal bir beyin jimnastiği olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN