Resimdeki kelimeyi kimse bulamadı! Sadece üstün zekalı insanlar resimdeki kelimeyi 10 saniyede buluyor!

Resimdeki kelimeyi kimse bulamadı! Sadece üstün zekalı insanlar resimdeki kelimeyi 10 saniyede buluyor!

Optik illüzyon görsel IQ testi. Bu optik illüzyon görüntüsünde eksik harfleri görebiliyor musunuz? Peki, bu zorlu bulmacada hangi kelimeyi fark ettiniz?

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türü vardır. Farklı insanlar bu tür yanıltıcı görüntülerden farklı şeyler algılayabilirler. Optik bir yanılsama, ister bir nesne, ister çizim, ister resim veya bir dizi şey olsun, herhangi bir şeyin akıl almaz bir gösterimidir. Bu optik illüzyonlar aynı zamanda IQ düzeyinize biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının bir parçasıdır. Yüksek görsel IQ'ya sahip insanların bir kelimeyi oluşturan eksik harfleri görebileceklerinin iddia edildiği böyle bir optik illüzyona bakalım.

kapak3.jpg

BİR KELİMEYİ OLUŞTURAN EKSİK HARFLERİ BULUN

Bu Görsel IQ testine girmek istiyorsanız, kısmen anlaşılmaz kelimelere bakmanız yeterlidir. Bu kelime oyununu “görsel IQ testi” olarak sizin için paylaşıyoruz. Yüksek bir kartal bakışına sahipseniz, bu optik yanılsama ortaya çıkacaktır.

Bu görsel IQ testinw göre, sınavda başarılı olma olasılığı yüksek olan kişiler akıllı resim ve zihin gözünüzle kalıpları içgüdüsel olarak görselleştirebilir ve üç boyutlu düşünebilirsiniz.

Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

RESİMDE NE YAZIYOR?

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyondaki gizli kelimeyi fark ettiniz mi?

ZEKA OYUNU CEVABI

Siyah beyaz bir yapbozun içinde kısmen belirsiz olan bu kelimeye yakından bakarsanız, kelimenin alfabesini tanıyabileceksiniz. Eksik parçaları birleştirirseniz, "RÜZGAR" kelimesini göreceksiniz. Bulmaca yapımcısı ayrıca pilotların, heykeltıraşların, ressamların, yazarların ve mimarların görsel zekalarının yüksek olduğunu ve bu nedenle bu işi daha kolay bulabileceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN