Saçınızı gören sırrınızı soracak! Görenler "Saçını hangi kuaföre boyattın" diye soracak: Beyaz saç sorunu tarih oluyor

Saçınızı gören sırrınızı soracak! Görenler "Saçını hangi kuaföre boyattın" diye soracak: Beyaz  saç sorunu tarih oluyor

Dünyadaki tüm kadınlar her zaman yaşları sorulduğunda söylemeye çekinir. Yaşınızı söylemeseniz de saçlarınız gerçek yaşınızı ortaya çıkarır. Bu haberimizde beyazlayan saçlarınızı kimyasal kullanmadan evde doğal olarak boyamanın basit formüllerini anlatacağız...

Saçınızı boyamak, özellikle kozmetiklerde satılan saç boyalarını kullanırken çok çaba gerektirir. Saç derinize kimyasal filtreli saç boyası kullanmak yerine, gri saç köklerini örtmek ve saçınızı siyah tutmak için doğal yollar kullanmalısınız. Yaşlandıkça, vücuttaki ve saç derisindeki melanin azalır ve bu aslında saç renginden sorumlu doğal pigmentasyondur. En kötü yanı, 30 yaşından sonra saçınızın beyazlaması yüzde 10'dan yüzde 30'a çıkıyor.

Gri saçlarınızı boya olmadan kapatmak için bazı doğal yöntemler arıyorsanız, burada bazılarından bahsedeceğiz.

cup-of-coffee-bag-and-scoop-on-old-rusty-background-1.jpg

1. KAHVE

Kahve kullanmak, gri saçları kolayca kapatmanın geleneksel ve koşulsuz yollarından biridir. Daha koyu saçlar elde etmek ve beyaz saçları tamamen önlemek istiyorsanız, düzenli olarak kahve kullanın. Sadece bir fincan kahve alın ve bir fincan su ile karıştırın. 2-3 kaşık kahve tozu da ekleyip erimesini sağlayabilirsiniz. Kahve tozunun tamamen çözülmesine izin verin ve ardından saçınıza uygulayın. Bir saat kalmasına izin verin ve soğuk suyla yıkayın. Espresso kahve kullanmak, işe yarayan en iyi kahvelerden biridir. Kahve, saçınızı lekeleyen pigmentasyon içerir, böylece size koyu, parlak ve sağlıklı saçlar bırakır.

ayaga-kina-yakmanin-faydalari-1.jpg

2. KINA

Gri saçları tedavi etmenin en popüler ve nazik yollarından biri kına tozu kullanmaktır. Kına, her ay kullanıldığında gri saçları tedavi etmeye yardımcı olan toz halinde bir yaprak şeklidir. Kına, doğal renk pigmentasyonu ile gelir, böylece gri kökleri kolayca kaplar. Bir bardak kına tozunu iki bardak limon suyuyla karıştırın. Üzerine bir kaşık yoğurt ve sirke de ekleyebilirsiniz. Birlikte karıştırın ve kafa derisine uygulayın. Kına, antibakteriyel ve antiviral özellikler içeren doğal bir boyadır. Ayrıca kafa derisinin pH dengesini geri yükler.

amla-powder-ayurvedic-alternative-medicine.jpg

3. AMLA TOZU

Amla tozu, esas olarak C vitamini ve saç köklerinin korunmasına yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından zengindir. Saç derisinde amla tozu kullanmak saç köklerinizdeki melanini korumaya yardımcı olabilir, böylece grileşme sürecini yavaşlatır. Amla tozu kullanarak gri saçları kapatmak için bir tavada biraz amla tozunu hindistancevizi yağı ile ısıtın. Yağ soğuduktan sonra maskeyi saç derinize uygulamaya başlayın ve ardından bir süre çalışın. Bir saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın.

4. KARABİBER

Karabiber, saçınızı kolayca koyulaştırmaya yardımcı olabilecek doğal pigmentasyon içerir. Karabiber kullanmak sadece gri saçları koyulaştırmakla kalmaz, aynı zamanda onları doğal olarak yumuşatır, yumuşak, nemli ve esnek saçlara sahip olmanızı sağlar. 2 gram karabiber alın ve bir macun yapmak için karıştırın. Şimdi üzerine bir bardak yoğurt ekleyin ve ardından köklere uygulayın. Bir saat bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın. Bu maskeyi uygularken gözlerinizi ovuşturmayın, tahrişe neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN