Sadece en zekiler onu görebiliyor: Kediler arasında gizlenen tavşanı 11 saniyede bulabilir misin? Görsel zekanı test et!

Sadece en zekiler onu görebiliyor: Kediler arasında gizlenen tavşanı 11 saniyede bulabilir misin? Görsel zekanı test et!

Bu optik yanılsama odaklı bulmacayla zekanızı test edebilirsiniz. Çünkü bu resimde gizli tavşanı yalnızca en zekiler bulabiliyor. Resimde kediler arasına gizlenmiş olan tavşanı zeka seviyesi 140'ın üstünde olanlar 11 saniyede bulabiliyor. Peki siz bulabilir misiniz? Hadi hemen işe koyulun...

Resimli bulmacalar zekanızı test etmenin yanı sıra dikkatinizi keskinleştirmek ve zekanızı geliştirmek, ayrıca doğru yere odaklanma becerinizi güçlendirmek için iyi birer beyin jimnastiğidir.

İki zeka oyunu kitabı bulunan Macar sanatçı Gergely Dudás'ın viral sanat eserleri, sizi bir resme yakından bakıp onun içine koyduğu küçük bir ayrıntıyı bulmaya davet ediyor. O eserlerden biri de şimdi size göstereceğimiz kediler arasında gizli duran tavşan resmi.

Gizli dediğimize bakmayın. Aslında apaçık ortada duruyor. Ancak sanatçının yarattığı optik illüzyon sebebiyle uzun süre görmekte zorlanıyorsunuz. Beyninizin farklı olana gösterdiği hassasiyeti en aza indiren bu kompozisyonların içinde aradığınızı bulmak epey zorlayıcı olabiliyor. Ancak bu beyin sporu size dikkat ve kabiliyeti ve beyninizin normalde kullanmadığınız kısımlarını kullanma şansı tanıyor.

Sözü çok uzatmadan bulmacamıza geçelim... Bulmacamız sevimli kedilerle dolu bir resim. Ama bu kedi dostların arasında farklı bir tür de var. Bir tavşan. Peki siz onu bulabilir misiniz?

Bu resimde gizli tavşanı sadece IQ'su 140'ın üzerinde olanlar 11 saniyede bulabilliyor. Siz onlardan biri olabilir misiniz?

Unutmayın, tavşancığı bulmanız için verilen süre 11 saniye. Bu meydan okumaya evet diyorsanız kronometre veya saat tutarak resme bakıp tavşanı aramaya başlayabilirsiniz.

Eğer hazırsanız resmi görmek için aşağı kaydırın.

3

2

1

İşte resim:

kediler-arasinda-tavsan-bulmaca.jpg

Unutmayın kediler arasında bir tavşan arıyorsunuz. Kilit nokta kulaklar. Kedilerin sivri ve küçük kulakları yerine tavşanların uzun yuvarlak uçlu kulaklarını görmeye odaklanın.

Bulamadınız mı?

Hemen pes etmeyin.

Süre doldu mu?

Aramaya devam edin, bakalım siz kaç saniyede bulacaksınız?

Hala bulamadınız mı?

Yoksa buldunuz mu?

Çözümü mü görmek istiyorsunuz?

Pekala o halde aşağı kaydırın...

Şimdi çözümü görsel olarak göreceksiniz.

3..

2...

1...

İşte bulmacanın çözümü:

kediler-arasinda-tavsan-bulmaca-cozum.jpg

Kolay mıymış? Zorlandınız mı? Kaç saniyede buldunuz? Hadi bize düşüncelerinizi yazın.

Bu tür bulmacalar görmeye devam etmek istiyorsanız takipte kalın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN