Sakın makineye atmayın! Tüm deterjanı sünger gibi çekiyor! İşte tahta kaşıkları gıcır gıcır yapan basit temizleme taktiği

Sakın makineye atmayın! Tüm deterjanı sünger gibi çekiyor! İşte tahta kaşıkları gıcır gıcır yapan basit temizleme taktiği

Ahşap kaplarınıza uygun şekilde bakım yapmak, pişirme kaplarınızın yapısını korur ve kullanım ömrünü uzatır. Tahta kaşıkları malzemeye zarar vermeden nasıl temizleyeceğinizi öğrenin.

Tahta kaşık, herkesin mutfağında temel bir öğedir. Ancak sahip olduğunuz kaşığı çöpe atma zamanının geldiğini ve onun yerine başka bir şey kullanmanız gerektiğini nasıl anlarsınız? Bir şef, gerçekten ne kadar kirli olduklarını görmek için yemek yapımında kullanılan tahta kaşıkları kaynar suya batırmayı önerdi ve sonuçlar iğrenç.

nintchdbpict000592561016.webp

Eski MasterChef Avustralya jürisi Matt Preston, ev aşçılarının pişirme gereçlerini çöpe atma zamanının gelip gelmediğini belirleyebilmeleri için "tahta kaşık testi"ni buldu. Basit temizleme yöntemi, ahşabın içinde hangi yağların gizlendiğini görmek için kaşıkları bir bardak kaynar suda 20 dakikaya kadar bırakmayı içerir. Ve bazıları her gün iyice temizlediklerini söylese de, birçoğunun ne kadar kirli oldukları karşısında tamamen şok olduğunu söylemek güvenlidir.

nintchdbpict000592561007.webp

TAHTA KAŞIK NASIL TEMİZLENİR?

Tahta kaşıklar elde yıkandığında daha uzun süre dayanır. Yüksek sıcaklıklar ahşabı bozup yamultacağından, bulaşık makinesine ahşap gereçler koymaktan kaçının. Ahşap mutfak gereçlerinizin bakımı için aşağıdaki temizleme yöntemini göz önünde bulundurun:

  • Kaşıkları ılık suyla durulayın. Tahta kaşıklarınızı lavaboya ekleyin ve ılık su altında çalıştırın. Herhangi bir sabun eklemeden önce tahta kaşıklarınızı suyla durulayın.
  • Yumuşak bir sabun kullanın. Güçlü kimyasal sabunlar aşındırıcıdır ve ahşabı aşındırabilir. Bir bez, kıllı fırça veya süngere hafif bir bulaşık deterjanı uyguladıktan sonra yiyecek artıklarını ovun. Sıcak sabunlu su altında dairesel hareketler yapın. Yiyeceği kaşıktan çıkardıktan sonra, sabun artıklarını yıkamak için ahşabı ılık su altında durulayın.
  • Kabartma tozu ile kokuları giderin. Kalan kokuları ve yemek lekelerini çıkarmak için kabartma tozu ve su karışımı uygulayın. Bir çorba kaşığı kabartma tozu ile bir çay kaşığı suyu birleştirin ve karışımı tahta kaşığınıza uygulayın. Kabartma tozu asitleri nötralize ederek tahta kaşıklarınızın gözeneklerinde sıkışan inatçı kokuları giderir. Kabartma tozu yoksa, yerine limon suyu kullanın. Kokuları gidermek için tahta kaşıklarınızı limon suyuna batırın.
  • Kaşıkları havayla kurutun. Fazla suyu çıkarmak için kaşıkları bir kağıt havlu veya temiz bir bezle kurulayın. Tahta kaşıklarınızı bir kurutma rafına dayayın, böylece tahta tamamen kurur. Tahta kaşıklarınızı düz koymak yerine dik tutmak daha iyi hava akışı sağlar ve ahşabın genişleyip çatlamasını önler.

rb-comp-wooden-2-1.webp

TAHTA KAŞIK TEMİZLEMEK İÇİN 3 İPUCU

Farklı temizlik tüyoları, tahta kaşığınızın ömrünü uzatmanıza yardımcı olabilir. İşte ahşap kapların temizliği ve bakımı için ipuçları:

1. Kaşıkları her kullanımdan hemen sonra durulayın. Tahta kaşıklar kokuları ve yiyecek lekelerini emmeye eğilimlidir. Tahta kaşıklarınızı kullandıktan hemen sonra durulamak yemek artıklarının tahtaya yapışmasını engeller. Ayrıca, tahta kaşıklarınızı su dolu bir leğene batırmaktan ve ıslatmaktan kaçının çünkü bu, çatlaklara neden olabilir.

2. Kaşıkları rutin olarak sterilize edin. Derinlemesine bir temizlik için tahta kaşıklarınızı, birden fazla kullanımdan sonra tahta pişirme kaplarında oluşan bakterileri öldüren hidrojen peroksit ile sterilize edin. Tahta kaşıkların on beş dakika ıslanmasına izin verin. Ardından hidrojen peroksiti suyla durulayın ve tekrar kullanmadan önce kaşıkları havayla kurutun.

3. Kaşıklara yağ sürün. Zamanla tahta kaşıklar kurur ve parçalanır. Ahşap pişirme kaplarınızı korumak ve çatlakları önlemek için kenarlarına madeni yağ veya balmumu sürün. Yüzeyleri yapışkan hale getirecek zeytinyağı ve bitkisel yağ gibi gıda bazlı yağları kullanmaktan kaçının. Tahta kaşıklarınızı, ahşabı kurutabileceğinden, hidrojen peroksit içinde dezenfekte ettikten sonra yağlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN