Saksıların dibine 4-5 tane kibrit batırmak bakın ne işe yarıyor? Aradığınız sorunun çözümü aslında çok basitmiş

Saksıların dibine 4-5 tane kibrit  batırmak bakın ne işe yarıyor? Aradığınız sorunun çözümü aslında çok basitmiş

Evde bitki büyütmeyi seven kişilerin kulağına küpe olacak altın tavsiyelerle geldik. Saksıların dibinde yaşanan o problemin çözümü kibrit çöpünde yatıyor. Herkesin muzdarip olduğu bu derde 5 adet kibrit çöpü yetiyor. Sakınan göze değil çiçeğe çöp batırıyoruz. Saksılardaki çiçeklere kibrit çöpü batırınca bakın neler oluyor? İşte kibrit çöpünün o faydası…

Bitki severlerin en çok yaşadığı sorunlardan biri toprakta oluşan sineklenme problemidir. Evde dolaşan minik minik sinekler zaman zaman can sıkıcı bir hal almaktadır. Sineklenmenin neden olduğu ve nasıl çözüleceği sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. İşte kibrit çöpünün o faydası…

ÇİÇEK DİBİNDE NEDEN SİNEK OLUR?

Toprakta oluşan minik sinekler zaman zaman canınızı sıkabilir. Peki, bu sineklenme neden oluşur? Toprakta oluşan sineklenmenin kısaca nedenleri şu şekildedir:

saksi-kibrit.jpg

  • Fazla sulamak
  • Saksısın dibinin delik olmaması
  • Kalitesiz toprak kullanımı
  • Kendi yaptığımız tam organik vitaminler

Toprakta oluşan sineklenme problemine her evde bulunan ufacık çöpler ile çözüm olabilirsiniz. Saksıların dibine batırdığınız birkaç tane kibrit çöpünün ne işe yaradığını biliyor?Birçok kişinin bilmediği kibrit çöpünün faydalarını sizler için araştırdık.

saksi-kibrit-1.jpg

SAKSI DİBİNE KİBRİT ÇÖPÜ BATIRDIĞINDA NELER OLUR?

Saksıların dibine kibrit çöpü batıran herkes şaşıp kalıyor. Yıllardır çözüm bulamadığınız toprak sineklerinin çözümü yalnızca 5 adet kibrit çöpünde yatıyor. Orta boy bir saksının dibine 4 ya da 5 tane kibrit çöpü sapladığınızda sivrisinek probleminden kurtulmakta mümkün hale geliyor. Taktınız büyüdükçe batırdığınız kibrit çöpü miktarını da arttırabilirsiniz. Haftada 2 ya da 3 kez kibrit çöplerini değiştirerek sinek probleminden kurtulabilirsiniz.

saksi-kibrit-copu-2.jpg

PEKİ KİBRİT ÇÖPÜ NE İŞE YARIYOR?

Kibritte yer alan kükürt bileşenleri su ile buluştuğunda çözünerek toprağa yayılmaktadır. Bu kapsamda herkesin muzdarip olduğu sivrisinek problemi de zaman içerisinde ortadan kalkıyor. Yayılan kükürt sinek larvalarını yok ederken çoğalmasının da önüne geçmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN