Salça böyle görünüyorsa ağzınıza sürmeyin! Meğer hastalık habercisiymiş

Salça böyle görünüyorsa ağzınıza sürmeyin! Meğer hastalık habercisiymiş

Hemen hemen her yemeğin içerisinde kullanılan önemli gıda ürünleri arasında yer alan salça meğer büyük bir hastalığın da habercisi olabiliyormuş. Dolapta bulunan salça bu şekilde görünüyorsa hemen çöpe atın. İşte tüm detaylar…

Herkesin evinde en az bir kutu bulundurdu salçalar yemeye lezzet verdiği kadar bazı durumlarda bazı hastalıkların tetikçisi de olabiliyor. Evde bulunanın üzerinde küf gördüyseniz sakın ağzınıza sürmeyin. Üstünden alıp atsanız dahi salça bir kere küflendi ise doğrudan çöpe doğru yolculuğu başlıyor. İşte tüm detaylar…

KÜFLENEN SALÇAYI AĞZINIZA SÜRMEYİN

Küflenen salçaların kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir. Birçok kişi küflenen Salçanın küflü kısmını sıyırıp kalan kısmını tüketmeye devam etmektedir. Ancak bu durum gıda güvenliği açısından son derece yanlış bir uygulama olarak hayatımızın içerisinde yer alıyor. Yumuşak ve nemli bir yapıya sahip olan salçaların üzerinde oluşan küfler üst tabakadan alınsa dahi içe doğru işlemiş bir durumda yer almaktadır. Küfler yiyeceklerin derinliklerine kadar ulaşabilirken gözle görülmeyecek mikroorganizmaları içerisinde barındırmaktadır.

salca-kuf.jpg

Bazı küf türleri gözle görülemediği gibi mikotoksin adı verilen zehirli bir maddeyi içerisinde barındırmaktadır. Mikotoksinler tüketildiği durumda vücuda alınan miktara bağlı olarak bazı hastalıklara neden olabilmektedir. Hassas bir mideye sahip olan kişiler salçanın üzerindeki küfleri temizlese dahi sindirim sorunlarının önüne geçemiyor. Bu nedenle küflenmiş salçaların kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir.

salca-kufelenmesi.jpg

SALÇA ÜZERİNDE KÜF OLUŞUMU NASIL ENGELLENİR?

  • Salçanızı mutlaka cam kavanoz içerisinde muhafaza etmeniz gerekmektedir.
  • Hava ile temasını en aza indirmek için kavanozun üst kısmını yağ ile kaplayınız.
  • Hava ile teması kesilen salçayı küçük porsiyonlar halinde muhafaza ediniz.
  • Bu şekilde tüketilen salçalar kapak açılsa dahi salçanın tamamına hava teması olmadığı için uzun süre küflenmeden saklama olanağı tanıyor.
  • Başka bir yemekte kullandığımız salçayı yeniden salçanın içerisinde koymamanız gerekmektedir. Yemek karıştırdığınız kaşığı salça kavanozunda kullanmayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN