Sararan prizleri beyazlatan yöntem! Prizlere biraz sürünce kar gibi bembeyaz yapıyor

Sararan prizleri beyazlatan yöntem! Prizlere biraz sürünce kar gibi bembeyaz yapıyor

Evde çok sık kullandığımız ancak genellikle temizliğini atladığımız prizler, zamanla sararmaya başlar. Kötü bir görüntüye neden olan sararmış prizleri beyazlatmak ise aslında oldukça kolay. Peki, sararmış prizler nasıl beyazlatılır? İşte cevabı…

Evinizdeki prizler zamanla sarardıysa ve bu kötü görüntüden rahatsız oluyorsanız boşuna üzülmeyin. Prizleri kar gibi beyazlatmak için birkaç pratik yöntem bulunuyor. Ancak, bu yöntemleri uygulamadan önce kendi önleminizi almanız gerekiyor.

Bunun için nemli bez veya alkol içerikli ürünler kullanmaktan kaçının. Ufacık bir tehlikeye maruz kalmamak için de güç kaynağının bağlantısını mutlaka kesin. Bu önlemleri aldıktan sonra sizlere sunacağımız yöntemlerle, sararmış prizlerinizi gönül rahatlığıyla temizleyebilirsiniz.

PATATESLE BEYAZLATMA

İçeriğinde nişasta bulunan patates, yağ ve kiri çıkarmak için oldukça etkili bir üründür. Bunun için; patatesi ikiye bölün ve kirli yüzeye tamamen sürün. Ardından patatesi sürdüğünüz alanı hafif nemli bezle temizleyin.

sararmis-prizler-nasil-beyazlatilir.jpg

KARBONATLA BEYAZLATMA

Sıva olmayacak kalın bir macun elde edene kadar kabartma tozu ile birkaç damla suyu karıştırın. Elektrik gücü kapalı bir şekilde, priz ya da anahtarın tamamına bu macunu sürün ve bir süngerle hafifçe ovalayın.

Ardından yüzeyi iyice cilalamak için temiz bir havlu yardımıyla silin. Ancak bu işlemi kabartma tozunu prizlerdeki deliklerden uzak tutarak yapmaya dikkat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN